Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ηλεία: Αυτό το… δώρο γενεθλίων έκρυβε το σκοτεινό μυστικό τους – Η αλήθεια που έφερε συλλήψεις [pics]

Ηλεία: Αυτό το… δώρο γενεθλίων έκρυβε το σκοτεινό μυστικό τους – Η αλήθεια που έφερε συλλήψεις [pics]

Το περιτύλιγμα, έγραφε “happy birthday”. Ήταν μια συσκευασία παιδικού δώρου που λογικά δεν θα τραβούσε το ενδιαφέρον των περίεργων ή των αστυνομικών αν την έβλεπαν…

Όμως οι τελευταίοι γνώριζαν καλύτερα και “έβγαλαν” στην επιφάνεια μια πολύ καλή υπόθεση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στα Μακρίσια στην Ηλεία.

Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, είχαν από καιρό πληροφορίες για τη δράση δύο αδερφών ηλικίας 53 και 58 ετών από τα Μακρίσια. Με “έδρα” τους το κεφαλοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων διακινούσαν χασίς που ερχόταν απο την Αθήνα, σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής αλλά και στον Πύργο.

Οι αστυνομικοί είχαν “ζώσει” το σπίτι των δύο αδερφών στα Μακρίσια και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Όταν ο αλλοδαπός έμπορος έφτασε με το “δώρο”, οι αστυνομικοί περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητό του και να μπει στην αυλή του σπιτιού των δύο αδερφών. Όπως κι έγινε…

Κάπου εκεί η υπόθεση “κλείδωσε”. Ο αλλοδαπός είχε στο αυτοκίνητο του το πακέτο όπου το περιτύλιγμα έγραφε “Happy Birthday”.

Οι εικόνες μετά την αστυνομική επιχείρηση

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν τους τελευταίους τρεις μήνες, με συγκεκριμένη μεθοδολογία, έχοντας διακριτούς ρόλους δράσης προβαίνοντας στη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ηλεία και κυρίως στην περιοχή των Μακρισίων.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 58χρονος, ο οποίος πραγματοποιούσε την διακίνηση καθοδηγώντας τα υπόλοιπα μέλη, ενώ ο 53χρονος κατείχε αποθηκευτικό χώρο καβάτζα, όπου απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο 42χρονος αλλοδαπός ήταν ο προμηθευτής των ναρκωτικών στην εγκληματική οργάνωση, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου ανά μήνα, προμήθευε τους συνεργούς του με μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις προκειμένου δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα αλλά και κωδικοποιημένη φρασεολογία, κατά τις συνομιλίες τους, ενώ εφοδιάζονταν με μικρές ποσότητες από την «καβάτζα», που τις πωλούσαν σταδιακά.

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις