Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ηλεία: Η κακοκαιρία εξαφάνισε δρόμους και βούλιαξε σπίτια στα λασπόνερα – Οι εικόνες καταστροφής – video

Ηλεία: Η κακοκαιρία εξαφάνισε δρόμους και βούλιαξε σπίτια στα λασπόνερα – Οι εικόνες καταστροφής – video

Αποκαλυπτικές εικόνες καταστροφών μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ηλεία. Τρέχουν και δεν φτάνουν τα συνεργεία…

Πολλά προβλήματα έχουν προκαλέσει στο νομό Ηλείας οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και τα συνεργεία της περιφέρειας, αλλά και των δήμων, προσπαθούν να τα αποκαταστήσουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφονται σε σημεία του οδικού δικτύου των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης 12 τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, «έχουμε πολλές δυσκολίες, διότι είναι πάρα πολλά τα σημεία στο επαρχιακό, στο δημοτικό, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο, όπου έχουμε προβλήματα με κατολισθητικά φαινόμενα, καθιζήσεις, καταπτώσεις βράχων και πρανών, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δρόμων».

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που γίνονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων, ο κ. Γεωργιόπουλος λέει ότι «όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, αλλά και οι μηχανικοί βρίσκονται έξω, ενώ μηχανήματα της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και μισθωμένα από ιδιώτες με τους οποίους έχουμε μνημόνια συνεργασίας σύμφωνα με το νόμο, επιχειρούν συνεχώς».

Κόπηκε ο δρόμος στη Νεράιδα

Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα στο δρόμο που συνδέει τη Νεράϊδα με το Λαντζόι, ήταν γνωστά. Όμως η κατάσταση επιβαρύνθηκε και χθες ο δρόμος σε μικρή απόσταση από το χωριό κόπηκε κάθετα στην πλαγιά του βουνού, καταλήγοντας αρκετά μέτρα πιο κάτω παρασύροντας αγροτικές εκτάσεις.

Πύργος: Μια απέραντη λίμνη η περιοχή της Κεραίας

Το ύψος του νερού σε κάποια σημεία έφτασε και το ένα μέτρο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταστροφές σε σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες.

“Το πρόβλημα είναι διαχρονικό, μας ταλαιπωρεί τουλάχιστον είκοσι χρόνια από τότε που έγινε η σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό. Ευτυχώς έχουμε κάνει επιχωμάτωση για να σώζουμε τα ζώα και τα σπίτια μας” είπε ο Ανδρέας Νικολούτσος, κάτοικος της περιοχής.

Μεγάλες ζημιές σε Πηνεία και Αμαλιάδα

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα αυτά δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στον δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, όπως επίσης και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σχεδόν στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας και σε συγκεκριμένες κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας.

Πηγή: ilialive.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις