Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ηλεία: Κίνδυνος θάνατος πίσω από αυτά τα χρήματα – 14 συλλήψεις και αποκαλύψεις φωτιά [pics, video]

Ηλεία: Κίνδυνος θάνατος πίσω από αυτά τα χρήματα – 14 συλλήψεις και αποκαλύψεις φωτιά [pics, video]

Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας στην Ηλεία με “βροχή” συλλήψεων. Στα άδυτα της εγκληματικής οργάνωσης…

Επάγγελμα είχε κάνει την εμπορια ναρκωτικών μια σπείρα με έδρα στη Λυγιά Βαρθολομιού στην Ηλεία με παρακλάδια στη Δυτική Ελλάδα, την Κόρινθο και την Αθήνα. Η Αστυνομία εξάρθρωσε την σπείρα και συνέλαβε 14 άτομα, έχοντας κατασχέσει 125 κιλά χασίς, ποσότητες κοκαϊνης και ηρωίνης.

Όπως έγινε γνωστο για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σε Ηλεία Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική, συνολικά δεκατέσσερις Έλληνες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα δεκατρείς άνδρες ηλικίας από 27 έως και 69 ετών και μια 51χρονη, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλλέγεται και ο 60χρονος αρχηγός.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου και Κορίνθου.

Χρήματα, ναρκωτικά, όπλα και κινητά τηλέφωνα

 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Παράλληλα, σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος είκοσι συνολικά ατόμων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί για κατοχή και αγορά μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από τους διακινητές της εγκληματική οργάνωσης.

Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, από τον Νοέμβριο του έτους 2018, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 60χρονο ημεδαπό, ο οποίος με ακόμη τέσσερις συλληφθέντες συγγενείς του αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πυρήνας έχοντας ως έδρα την Ηλεία, πωλούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης απευθείας σε διακινητές στην Δυτική Ελλάδα και στην Αττική. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης  ναρκωτικών ουσιών και κυρίως της κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας, όπου διακίνησαν τουλάχιστον 40 κιλά κάνναβης τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διαχειριστές και διακινητές κάνναβης, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς (ghost-phones).

Σε ότι αφορά τα κατασχεμένα ναρκωτικά επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη ποσότητα και συγκεκριμένα περισσότερα από 102 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε καβάτζες που διατηρούσε ο 60χρονος σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές της Ηλείας, ενώ σε ότι αφορά τα κατασχεμένα όπλα επισημαίνεται ότι τα τρία πιστόλια και ένα περίστροφο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε χώρο στάθμευσης, 44χρονου διακινητή στην Αθήνα.

Επιπλέον, σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις Εφετείων Κακουργημάτων, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης δεκαεπτά ετών για κακουργηματικές υποθέσεις ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Πληροφορίες: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις