Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ηλεία: Ληστεία από τους γείτονες – Η ανατριχιαστική περιγραφή της γυναίκας που έπεσε στα χέρια τους

Ηλεία: Ληστεία από τους γείτονες – Η ανατριχιαστική περιγραφή της γυναίκας που έπεσε στα χέρια τους

Η άγρια ληστεία σε χωριό στην Ηλεία προβληματίζει. Η ηλικιωμένη που έπεσε στα χέρια των δραστών, περιγράφει με τον τρόμο αποτυπωμένο στον τόνο της φωνής της, τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε…

Η ληστεία στην Ηλεία, σημειώθηκε μέσα στο σπίτι της. Δράστες όπως αποδείχθηκε ήταν δύο άντρες που έμεναν στο ίδιο χωριό και μάλιστα λίγα μόνο μέτρα από εκείνη. Τους αναγνώρισε κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Εκείνοι όμως λίγο έλειψε να την σκοτώσουν, σε μια προσπάθεια να βρουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Η γιαγιά δεν είχε. Όταν το δίδυμο το κατάλαβε άρχισε να τρέχει για να απομακρυνθεί. Οι συλλήψεις έχουν αναστατώσει ολόκληρο το χωριό, που προσπαθεί να στηρίξει την άτυχη γυναίκα.

Η κυρία Αγγελική θυμάται τα όσα πέρασε στα χέρια των ληστών το βράδυ του Σαββάτου (12-11-2022) και βάζει τα κλάματα. Φοβάται. Φοβάται να βγει ακόμη και στην αυλή της. Πονάει παντού από τα χτυπήματα των δύο κακοποιών που μπήκαν στο σπίτι της για να της πάρουν τις οικονομίες. Είναι 83 ετών. Έχει ζήσει όπως λέει πολλά.

Δεν περίμενε ποτέ όμως, να περάσει τέτοιο μαρτύριο σε αυτή την ηλικία και μάλιστα, μέσα στο σπίτι της στα Μαρκίσια της Ηλείας. Η περιγραφή της, στην κάμερα του Live News είναι ανατριχιαστική. «Με σκέπασαν με μία κουβέρτα, φώναζα “βοήθεια, βοήθεια!”, θα έσκαγα…άλλο λίγο και θα έσκαγα» περιγράφει το ηλικιωμένο θύμα.

Οι δύο ληστές δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και η ηλικιωμένη γυναίκα, μόλις τους είδε, τους αναγνώρισε. Δύο νεαροί άνδρες, αλλοδαποί που ζούσαν χρόνια τώρα στο χωριό, δίπλα στο σπίτι της. Τους το είπε. Τους ζήτησε να σταματήσουν. Όμως, εκείνοι δεν πτοήθηκαν και άρχισαν να την χτυπούν.

Όταν οι ληστές κατάλαβαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα στο σπίτι, το έβαλαν στα πόδια. Η γυναίκα σύρθηκε, βγήκε στην αυλή και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Βγήκαν από το ίδιο παράθυρο που παραβίασαν για να μπουν, πήδηξαν τη μάντρα του σπιτιού και χάθηκαν στο σκοτάδι. Λίγη ώρα μετά, όμως, η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δυο.

Η κα. Αγγελική τώρα, προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ αλλά και από τους πόνους από τα χτυπήματα που δέχτηκε και θα την «συνοδεύουν» για αρκετές ημέρες ακόμη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις