Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηλεία: Νέες υποσχέσεις στον ιδιοκτήτη σπιτιού που διαλύθηκε από κατολίσθηση

Ηλεία: Νέες υποσχέσεις στον ιδιοκτήτη σπιτιού που διαλύθηκε από κατολίσθηση

Η κατολίσθηση έμελλε να αλλάξει τη ζωή του. Ο άτυχος ιδιοκτήτης είδε το σπίτι του, στο Χειμαδιό στην Ηλεία να καταστρέφεται και ο ίδιος να μην μπορεί να μείνει μέσα…

Το βουνό που βρίσκεται πάνω από το σπίτι του κ. Στέφανου υπέστη κατολίσθηση πριν από 7 μήνες, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το σπίτι του. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα κατολίσθηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο το σπίτι του κ. Στέφανου που έχει υποστεί ζημιές, αλλά κινδυνεύει και ολόκληρο το χωριό, καθώς μία ακόμα κατολίσθηση απειλεί τη δεξαμενή του χωριού, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του.

Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μίλησε στην Κοινωνία Ώρα Mega σχετικά με το συμβάν και σημείωσε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν έντονα κατολισθητικά φαινόμενα μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007.

«Τον Μάΐο ξεκίνησε η επαφή του πολίτη με τις κρατικές υπηρεσίες. Μιλάμε για ιδιωτικούς χώρους, το υδραγωγείο βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο χωρίς άδεια. Ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών έχει πάει εκεί δύο φορές κι αυτή την στιγμή εκπονείται μελέτη. Η προβλεπόμενη δαπάνη φθάνει τα 250 χιλιάδες ευρώ και θα γίνει το έργο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πύργου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις