Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ηλεία: Ο διαρρήκτης ήταν αίλουρος και καλά ενημερωμένος – Τι έδειξε η κάμερα ασφαλείας…

ΦΩΤΟ από patrisnews
ΦΩΤΟ από patrisnews

Ο αδύνατος διαρρήκτης ήξερε τόσο καλά που έπρεπε να ψάξει, που οι ιδιοκτήτες μπαίνουν σε σκέψεις…

Καλά ενημερωμένος φαίνεται πως ήταν ο διαρρήκτης που τα ξημερώματα της Πέμπτης (10-03-2016) μπήκε στο βενζινάδικο της Γεωργίας Νικολοπούλου στο Κάτω Σαμικό, παραβιάζοντας το παράθυρο. Αφού έψαξε επιλεκτικά 3-4 σημεία, πήρε από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 200 ευρώ και έφυγε σαν κύριος, με το σακίδιο στον ώμο. Εκεί, φαίνεται ότι είχε τη «λεία» και από το διπλανό καφενείο, στο οποίο μπήκε με τον ίδιο τρόπο και έφυγε με 500 ευρώ μετρητά από την ταμειακή μηχανή και δεκάδες πακέτα τσιγάρα, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 800 ευρώ.

Η ώρα ήταν 05:11 το πρωί, όταν στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος, καταγράφηκαν οι κινήσεις ενός αδύνατου άνδρα, μετρίου αναστήματος, να μπαίνει στον χώρο από το πλαϊνό παράθυρο του κτιρίου, έχοντας σπάσει δυο από τα κάγκελα, δημιουργώντας ένα κενό, το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνούσε τα 18 εκατοστά. Σαν αίλουρος ο δράστης, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και φορούσε γάντια, μπήκε στον χώρο ξυπόλητος, καθώς όπως διαπιστώθηκε από την κάμερα του εξωτερικού χώρου, βγαίνοντας, φόρεσε τα παπούτσια του και το σακίδιο την πλάτη και έφυγε πεζός προς την Ε.Ο – χωρίς να τρέξει – με κατεύθυνση προς Ζαχάρω.

Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε μόλις 4 λεπτά. Χρόνος αρκετός για τον δράστη να ψάξει 3-4 συγκεκριμένα σημεία στο εσωτερικό του καταστήματος και τέλος, να κατευθυνθεί προς την ταμειακή μηχανή, την οποία – αν και το κλειδί ήταν πάνω στο συρτάρι – άνοιξε από τη βάση της και πήρε όλα τα χρήματα, 120-130 περίπου ευρώ σε χαρτονομίσματα και τα υπόλοιπα σε κέρματα.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση στους ιδιοκτήτες, είναι οι κινήσεις του δράστη και τα σημεία που έψαξε, μπαίνοντας στον χώρο του καταστήματος. «Πήγε σε συγκεκριμένα σημεία πρώτα, έψαξε και αφού δεν βρήκε τίποτα, κατευθύνθηκε στην Ταμειακή μηχανή. Υπήρχαν φορές που αφήναμε στο μαγαζί κάποια παραπάνω χρήματα, σε διάφορα σημεία και αυτό μας έκανε εντύπωση», εξηγεί ο Γιώργος Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης του Πρατηρίου της ELIN.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε