Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηλεία: “Οι μέλισσες με αναγνωρίζουν”! Ο μελισσοκόμος που έγινε viral δίνει τις δικές του εξηγήσεις (Βίντεο)

Ηλεία: “Οι μέλισσες με αναγνωρίζουν”! Ο μελισσοκόμος που έγινε viral δίνει τις δικές του εξηγήσεις (Βίντεο)

“Παίζω με τις μέλισσες, στο συγκεκριμένο βίντεο δεν με έχει φάει ούτε μία, πολλοί με ρωτάνε, πόσες με φάγανε. Ευτυχώς δε με τσίμπησε καμιά”. Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Άρης Σπυρόπουλος, ο μελισσοκόμος από τη Ζαχάρω, που έγινε viral από το video που έκανε το γύρο της Ελλάδας.

“Από την πρώτη στιγμή με πήραν δεκάδες φίλοι, αλλά και δημοσιογράφοι από μεγάλα κανάλια και μέσα” μας είπε δείχνοντας μερικά απο τα τηλέφωνα που δέχθηκε.

melissokomos sunenteuksi2

“Κάνω πολλά τέτοια βίντεο, έχω μεγάλη επαφή με τις μέλισσες, επειδή κάνω την λεγόμενη δουλειά του Βασιλοτρόφου, εκτρέφω δηλαδή βασίλισσες, εκτρέφω πληθυσμούς με μέλισσες και όσο τους συμπεριφέρεσαι καλά, σου συμπεριφέρονται και αυτές καλά.

Με αναγνωρίζουν και από ορισμένες τσιμπιές που έχω φάει, καταλαβαίνω ότι πλέον αναγνωρίζουν, από τη μυρωδιά που υπάρχει στο σώμα του ανθρώπου, του κάθε μελισσοκόμου. Και αυτό αποδεικνύεται και σε άλλους μελισσοκόμους ότι όσο περνάει ο καιρός τα τσιμπήματα λιγοστεύουν” εξήγησε ο Άρης.

“Γι’ αυτό το λόγο τα αρώματα απαγορεύονται αυστηρά. Καταλαβαίνουν κάθε οσμή, οι μέλισσες έχουν μεγάλο ένστικτο καταλαβαίνουν τα πάντα.  Έχω περίπου 1.200 μελίσσια, μέχρι πέρυσι που είχα περίπου 1.100, ασχολιόμουν μόνος μου εκτός από κάποιες περιπτώσεις που έρχονταν σε κάποιους τρύγους ή μεταφορές, φίλοι και κάναμε ανταλλαγή ημερών. Έρχονταν πέντε μέρες σε μένα, πήγαινα πέντε ημέρες εγώ. Φέτος όμως είναι πάρα πολλά τα μελίσσια και αναγκάστηκα να πάρω άτομα στη δουλειά μου” μας είπε για τους συνεργάτες του.

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις