Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλεία: Πλημμύρες και εικόνες καταστροφής λόγω κακοκαιρίας – Δραματική διάσωση οικογένειας στο Στρέφι [vids]

Ηλεία: Πλημμύρες και εικόνες καταστροφής λόγω κακοκαιρίας – Δραματική διάσωση οικογένειας στο Στρέφι [vids]

Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται στην Ηλεία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα…

στην εθνική οδό Πύργου-Τρίπολης, στο ύψος της διασταύρωσης του Στρεφίου και στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της κοινότητας Καλλίκωμο. Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ενώ σημείωσε ότι καταγράφονται σποραδικά προβλήματα, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Επίσης, ο κ. Γεωργιόπουλος είπε ότι λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κοινότητα Λατζόι του δήμου Πύργου, καθώς και σε άλλες κοινότητες της δημοτικής ενότητας Ωλενίας.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να υποβληθεί αίτημα στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να κηρυχθούν δημοτικά διαμερίσματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κλειστή η ΕΟ Πύργου – Τριπόλεως στο Στρέφι

Αποκλεισμένη παραμένει έως αυτή την ώρα η Εθνική Οδός Πύργου Τριπόλεως στο ύψος του Στρεφίου. Το ύψος του νερού ξεπερνά το μισό μέτρο. Το σημείο έχει ακινητοποιηθεί ένα αυτοκίνητο.

Δραματική διάσωση οικογένειας στο Στρέφι

Δείτε εικόνες από την διάσωση μίας τετραμελούς οικογένειας που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της λόγω της πλημμύρας. Το περιστατικό συνέβη στο συνοικισμό κάτω Στρέφι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Πλημμυρισμένα σπίτια δίπλα στον Ενιππέα

Πλημμύρες και σε σπίτια τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή της Σαλμώνης. Οι κάτοικοι ζουν παρόμοιες στιγμές με το 2012 στην ίδια περιοχή στον ίδιο ποταμό. Αφανίστηκαν μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργιες κάτω από τα νερά του Ενιππέα…

Πηγή: ilialive.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις