Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ηλεία: Πρωτομαγιάτικο έθιμο με γουρουνοπούλες – Πήραν φωτιά οι σούβλες στην Αγία Τριάδα

Ηλεία: Πρωτομαγιάτικο έθιμο με γουρουνοπούλες – Πήραν φωτιά οι σούβλες στην Αγία Τριάδα

Οι εικόνες έρχονται από την Αγία Τριάδα στην Ηλεία, με τους κατοίκους της περιοχής, να γιορτάζουν την αργία της Πρωτομαγιάς με γουρουνοπούλα στη σούβλα…

Από νωρίς το πρωί οι σούβλες πήραν θέση πάνω από τα κάρβουνα και οι κάτοικοι στην Αγία Τριάδα δείχνουν να απολαμβάνουν το έθιμο, που θέλει κάθε Πρωτομαγιά να γιορτάζεται με γουρουνοπούλα στη σούβλα. Οι εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είναι ενδεικτικές της ατμόσφαιρας που επικρατεί.

Η Αγία Τριάδα (πρώην Μπουκοβίνα ή και Μποκοβίνα) είναι ορεινό χωριό του νομού Ηλείας. Διοικητικά ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Λασιώνος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και έχει 200 περίπου κατοίκους. Η Αγία Τριάδα είναι κτισμένη σε υψόμετρο 460 μέτρων περίπου στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Ηλείας, κοντά στα όρια με τον νομό Αχαΐας στην ιστορική περιοχή της Ακρώρειας.

Απέχει περίπου 50 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία, 40 περίπου χλμ. από την Πάτρα (επί της εθνικής οδού Πάτρας-Τρίπολης «111») και 42 χλμ. από την Αμαλιάδα. Από το χωριό αρχίζει η βορειοδυτική πλευρά του δάσους της Κάπελης. Η κεντρική εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ανδρέα. Στο χωριό δραστηριοποιείται και πολιτιστικός σύλλογος με επωνυμία “Η Ακρώρεια”, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ενεργός και δραστήριος και αριθμεί αρκετά μέλη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις