Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεία: Τα… κατσίκια ανακάλυψαν αρχαιολογικό θησαυρό! (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Τα… κατσίκια ανακάλυψαν αρχαιολογικό θησαυρό! (ΦΩΤΟ)

Στα ειδικά εργαστήρια της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού βρίσκονται από τη Μεγάλη Τετάρτη σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που «ανακάλυψαν» κατσίκια σε περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Βροχίτσας στην Ηλεία.

Πρόκειται για έναν αμφορέα σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και τρεις σκελετούς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κουτιά και μεταφέρθηκαν στην Ζ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων.

Οι αρχαιολόγοι που επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη περιοχή δεν έκαναν κάποιο σχόλιο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, ωστόσο φαίνεται ότι έμειναν έκπληκτοι από το σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα…

Στην περιοχή μόλις έγινε γνωστή η ανακάλυψη, το ενδιαφέρον φούντωσε για τη σπουδαιότητα των αρχαιολογικών ευρημάτων, η οποία αναμένεται να γίνει γνωστή αμέσως μετά το Πάσχα. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου μιλώντας στο patrisnews δήλωσε: «Ένα πρωί που περνούσα από το σημείο είδα κάτι να γυαλίζει ψηλά. Εκεί έφταναν μόνο τα κατσίκια για να φάνε και φαίνεται ότι από το σκάψιμο ήρθαν στην επιφάνεια. Μόλις πλησίασα είδα το κεφάλι ενός αμφορέα και οστά, φαίνονταν σαν σκελετοί.

Αμέσως ειδοποίησα την αστυνομία και αυτή με την σειρά της την αρχαιολογική υπηρεσία. Ήρθαν δύο φορές στην περιοχή μέτρησαν και συγκέντρωσαν τα αρχαία, χωρίς φυσικά να μάθουμε περισσότερα. Μόνο που μου έδωσαν ένα αντίγραφο όπου αναγράφεται η ημερομηνία συγκέντρωσης των ευρημάτων. Έχουμε μεγάλη αγωνία να μάθουμε τι αρχαιολογικά ευρήματα είναι αυτά».

Αξίζει να τονιστεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο που εντοπίστηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα δεν υπάρχει κοντά κάποιος αρχαιολογικός χώρος…

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

100.000 ρουκέτες στον πόλεμο της Χίου – ΒΙΝΤΕΟ

Με 30αρια το σούβλισμα του οβελία – Πού θα “πέσουν”… ψιχάλες

Χανιά: Τρίτη μέρα ερευνών για την αγνοούμενη Γαλλίδα

Τρίκαλα: Τραγικό τέλος για ερασιτέχνη ψαρά

Αναστάσιμη… πυρκαγιά στο Βόλο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε