Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Ημαθία: Θετικά στον στρεπτόκοκκο 7 παιδιά στη Νάουσα – Έγιναν 45 τεστ

Ημαθία: Θετικά στον στρεπτόκοκκο 7 παιδιά στη Νάουσα – Έγιναν 45 τεστ

Επτά παιδιά βρέθηκαν θετικά στον στρεπτόκοκκο, μετά τα Strep Test που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο της Νάουσας, καθώς σήμανε συναγερμός μετά τον τραγικό χαμό ενός 7χρονου από χωριό της Ημαθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ, έγιναν τεστ για στρεπτόκοκκο σε 45 παιδιά και 7 από αυτά βρέθηκαν θετικά στον ιό. Από αυτά, τα 5 ήταν ασυμπτωματικά και μόνο 2 εμφάνιζαν συμπτώματα. Ωστόσο, όλα λαμβάνουν την κατάλληλη αγωγή και ήδη τα παιδιά που εμφάνιζαν συμπτώματα έχουν παρουσιάσει βελτίωση.

Σημειώνεται ότι τα 13 παιδιά που εξετάστηκαν για στρεπτόκοκκο ήταν συμμαθητές του 7χρονου ενώ τα υπόλοιπα 32 ήταν από άλλα περιβάλλοντα, όπου μπορεί να είχε μαζί τους επαφή το άτυχο παιδί. Παρ’ όλ’ αυτά, η ΠΟΕΔΗΝ εφιστά την προσοχή στους κατοίκους της Νάουσας, καθώς πρόκειται για μικρή πόλη.

Βελτιωμένη είναι και η υγεία του 9χρονου παιδιού, συγγενή του 7χρονου, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη με στρεπτόκοκκο. Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει την περίπτωση του παιδιού που έχασε τη ζωή του από στρεπτόκοκκο ενώ ήταν μόλις 18 μηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

«Το Νοσοκομείο Παίδων και η ΜΕΘ έχει έμπειρους, εξαιρετικούς παιδιάτρους. Έχουμε 6 θανάτους από στρεπτόκοκκο μέσα στο 2023. Μήπως, λοιπόν, πρέπει να προστεθεί στις οδηγίες του ΕΟΔΥ να γίνεται Strep Test σε περισσότερα άρρωστα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα νοσοκομείων; Είναι μία φτηνή και καθόλου επώδυνη εξέταση που σώζει ζωές», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις