Δευτέρα, 27 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ημαθία: Βεντέτα με πυροβολισμούς, ρόπαλα και απειλές – Η παρενόχληση κοριτσιών ήταν μόνο η αρχή – video

Ημαθία: Βεντέτα με πυροβολισμούς, ρόπαλα και απειλές – Η παρενόχληση κοριτσιών ήταν μόνο η αρχή – video

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Αλεξάνδρεια Ημαθίας μετά την άτυπη βεντέτα, που άνοιξε τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταξύ Ρομά του οικισμού Αγίου Γεωργίου και νεαρών μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής…

Χθες το βράδυ (20-10-2019) περισσότεροι από 150 τσιγγάνοι του οικισμού Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν κοντά στο κέντρο φιλοξενίας με σκοπό να επιτεθούν σε μετανάστες. Αφορμή για την συγκεκριμένη αντίδραση, στάθηκε το γεγονός ότι λίγη ώρα νωρίτερα ομάδα μεταναστών είχε πετάξει αντικείμενα στους αναβάτες δύο μηχανών, που πέρασαν μπροστά από την είσοδο του κέντρου φιλοξενίας.

Στην είσοδο της δομής φιλοξενίας συγκεντρώθηκαν νεαροί μετανάστες που κρατούσαν καδρόνια και ήταν έτοιμοι να συμπλακούν με τους αθίγγανους. Η σύρραξη απετράπη την τελευταία στιγμή, χάρη στην επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που πήραν θέση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο thestival.gr, ότι οι τσιγγάνοι προκειμένου να εκφοβίσουν τους μετανάστες πυροβολούσαν στον αέρα με καραμπίνες. Το βίντεο που ακολουθεί τράβηξαν νεαροί αθίγγανοι χθες το βράδυ και δείχνει την είσοδο του κέντρου φιλοξενίας όπου συγκεντρώθηκαν μετανάστες με καδρόνια…

Η αρχή της «βεντέτας»

Το βράδυ του Σαββάτου σε κέντρο διασκέδασης της Αλεξάνδρειας βρισκόταν σε εξέλιξη σχολικός χορός. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι διοργανωτές του χορού, κάποιοι από τους μετανάστες θέλησαν να μπούνε στον χώρο διασκέδασης χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο της εισόδου.

Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν ότι οι νεαροί μετανάστες παρενόχλησαν ομάδα κοριτσιών. Οι μετανάστες εκδιώχθηκαν από το σημείο, όμως, επέστρεψαν με ενισχύσεις. Ακολούθησε συμπλοκή και πετροπόλεμος στο κέντρο της Αλεξάνδρειας. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να δοθεί τέλος στο επεισόδιο.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας

Σήμερα Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση κατοίκων, Αστυνομίας, Δήμου και άλλων εμπλεκόμενων φορέων στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι αθίγγανοι του οικισμού Αγίου Γεωργίου, ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους εάν συνεχιστούν να γίνονται αποδέκτες προκλητικών συμπεριφορών από τους μετανάστες της δομής φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας. Προτείνουν ως μόνη λύση την άμεση απομάκρυνση του κέντρου φιλοξενίας από την περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις