Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ιωάννινα: 44χρονη χάρισε ζωή με το θάνατό της

Ιωάννινα: 44χρονη χάρισε ζωή με το θάνατό της
ΦΩΤΟ APXEIOY ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ανακοίνωσε πως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου έγινε στο νοσοκομείο λήψη οργάνων από δότρια, ηλικίας 44 ετών, που νοσηλεύονταν στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου και τελικά έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, η επέμβαση έγινε με τη συνεργασία ομάδας χειρουργών της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και της αντίστοιχης ομάδας του Π.Γ.Ν.Ι. Τα όργανα που ελήφθησαν είναι το ήπαρ και οι δύο νεφροί και βάσει της λίστας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

Η Διοίκηση  του ΠΓΝΙ  με σχετική ανακοίνωση εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όπως και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Παράλληλα  συγχαίρει όλους όσοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση της σύνθετης αυτής διαδικασίας και ιδιαίτερα το Διευθυντή και τα στελέχη της Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου, οι οποίοι παράλληλα με τον τεράστιο αγώνα που καθημερινά δίνουν για την αντιμετώπιση, τόσο των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μ.Ε.Θ, όσο και των συνανθρώπων μας στις Μ.Ε.Θ. Covid, επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων.  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις