Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιόνια Οδός: Οι αστυνομικοί έστησαν πρώτοι μπλόκο στους αγρότες – Έτσι τους σταμάτησαν στο Αιτωλικό

Ιόνια Οδός: Οι αστυνομικοί έστησαν πρώτοι μπλόκο στους αγρότες – Έτσι τους σταμάτησαν στο Αιτωλικό

Οι αγρότες ήθελαν να αποκλείσουν συμβολικά τον κόμβο στην Ιόνια Οδό, αλλά οι αστυνομικοί ήταν ένα βήμα μπροστά…

Σε «θέση μάχης» στον κόμβο Χαλικίου, κοντά στο Κεφαλόβρυσο, αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας που έφτασαν στο σημείο κατά τις 12.15 το μεσημέρι της Κυριακής. Δεν τους επέτρεψε η αστυνομία να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό. Τεταμένο το κλίμα στις διαβουλεύσεις των εκπροσώπων τους με τους αστυνομικούς.

Λίγο μετά τη 13.00 οι αγρότες απέκλεισαν προσωρινά (για μισή ώρα) την  Ε.Ο.Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας, αγροτοκτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα την Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και μετά την προσυγκέντρωση στη Συκιά κινήθηκαν προς το Χαλίκι Αιτωλικού.

Φτάνοντας εκεί μάλιστα επιχείρησαν με τα τρακτέρ να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού ώστε να αποκλείσουν ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Οι αστυνομικές αρχές ωστόσο δεν τους επέτρεψαν της είσοδο στην Ιόνια Οδό έχοντας μάλιστα παρατάξει μια κλούβα των ΜΑΤ στο σημείο του κόμβου που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο.

Οι αγρότες δυσαρεστήθηκαν από το αστυνομικό μπλόκο και διαμαρτύρονταν για τις «κυβερνητικές εντολές» με τις «διαβουλεύσεις» να γίνονται σε ελαφρώς τεταμένο κλίμα. Δείτε τις εικόνες του agrinionews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις