Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κέρκυρα: Με αντίσκηνα έξω από το δημαρχείο απλήρωτοι συμβασιούχοι

Κέρκυρα: Με αντίσκηνα έξω από το δημαρχείο απλήρωτοι συμβασιούχοι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συμβασιούχοι του τομέα Καθαριότητας του δήμου Κέρκυρας κατασκήνωσαν από χθες το βράδυ στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου, στο «Μαράσλειο Μέγαρο», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μη καταβληθέντα δεδουλευμένα ημερομίσθια και τη μη πρόσληψή τους στον δήμο.

Ειδικότερα, απαιτούν να πληρωθούν μισθούς τελευταίων μηνών και άδειες τους κατά τις οποίες εργάσθηκαν, ενώ διαμαρτύρονται για τον έναν και μόνο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κατά τον οποίο έμειναν εκτός 85% εξ αυτών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Στ. Σκούρα, από τους 115 υπαλλήλους συμβασιούχους του δήμου στην Καθαριότητα προσελήφθησαν μόνον 15, ενώ ακόμη κι αυτοί παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλιο.

Οι διαμαρτυρόμενοι συμβασιούχοι ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «όχι στις απολύσεις – να τεθούν εκτός οι ιδιώτες και οι εργολάβοι από την αποκομιδή των σκουπιδιών».

Στήριξη στους διαμαρτυρόμενους παρείχε σήμερα με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Αναφέρει: «Το εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου και ζητάει την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς, ένας διαγωνισμός προσλήψεων του ΑΣΕΠ κατάφερε να αφήσει απ’ έξω το 85% των συμβασιούχων των υπηρεσιών καθαρισμού, πλήττοντας στην ουσία έναν νευραλγικότατο τομέα του κάθε δήμου, στερώντας του έμπειρο προσωπικό, την ώρα μάλιστα που στους συγκεκριμένους συναδέλφους οφείλονται δεδουλευμένα προηγουμένων ετών, καθώς και πολλά χρήματα από συμβατικά επιδόματα. Η αναγκαιότητα της μετατροπής αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και όχι η κατάργησή τους, κρίνεται εύλογη κι από τις ιδιαίτερης σημασίας θέσεις εργασίας που οι συνάδελφοι έχουν αναλάβει, αν αναλογιστούμε ότι η Κέρκυρα μαστίζεται από το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Επιπλέον, θα πρέπει με τη σειρά τους να αναλογιστούν και οι κυβερνώντες τα τραγικά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα και την επισφάλεια την οποία βιώνουν ακόμα και αυτοί που εργάζονται. Η επιστροφή στην ανεργία αποτελεί εφιάλτη για καθένα εργαζόμενο. Ζητάμε λοιπόν και από την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της και την κοινωνική διάσταση του προβλήματος, συνεργώντας στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις