Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κέρκυρα: Μετά από ένα χρόνο στη φυλακή άκουσε την απόφαση αθώωσης!

Κέρκυρα: Μετά από ένα χρόνο στη φυλακή άκουσε την απόφαση αθώωσης!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας μετά από δικαστική ταλαιπωρία 8 ετών με παμψηφεί απόφασή του και μετά από αθωωτική πρόταση της κας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κερκύρας αθώωσε τον γνωστό επιχειρηματία της Ηγουμενίτσας Σάββα Θ….” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας….

Και συνεχίζει, για τον επιχειρηματία, ότι “χωρίς κανένα στοιχείο και μόνο με μία πλαστή ανάρτηση, όπως απεδείχθη στο δικαστήριο, σε γνωστό διαδικτυακό site, το οποίο ασχολείται και προστατεύει λαθρομετανάστες, κατηγορήθηκε ότι διέπραξε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διότι δήθεν πυροβόλησε κατ’ επανάληψιν με πυροβόλο όπλο μια ομάδα λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από αυτούς στα γεννητικά όργανα.

Ο Σάββας Θ., ιδιοκτήτης τριών σταθμών ανεφοδιασμού στην Ηγουμενίτσα, ιδιοκτήτης πολύ γνωστού ξενοδοχείου στην ίδια πόλη και πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών, στοχοποιήθηκε από μια ομάδα που διοργάνωνε λαθρομεταναστεύσεις στην Ιταλία από την Ηγουμενίτσα και, επειδή κατήγγειλε τη δράση τους στην αστυνομία με συνεχείς καταγγελίες, το κύκλωμα σε συνεργασία με δικηγόρους από την Θεσσαλονίκη και δυστυχώς με άστοχες και περίεργες ενέργειες δικαστικού λειτουργού του Πρωτοδικείου Ηγουμενίτσας συνελήφθη και, αφού παρέμεινε περίπου έναν χρόνο προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ψυχολογικά και να καταστραφεί οικονομικά, σήμερα αθωώθηκε πανηγυρικά.

Η παμψηφεί απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση για το πώς από προκατειλημμένες ενέργειες αστυνομικών και την παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών μπορούν αθώοι άνθρωποι να καταστραφούν μέσα σε λίγες ώρες.

Το γραφείο μας ανέλαβε την υπεράσπιση του συγκεκριμένου προσώπου μετά την προσωρινή του κράτηση και σε συνεργασία με τους εξαίρετους συναδέλφους Ηγουμενίτσας, κ. Παναγιώτη Σιώχο, και Κερκύρας, κ. Θωμά Αθανασίου, βοήθησε την Πρόεδρο, τους Τακτικούς Δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κέρκυρας και τους επιφανείς πολίτες της Κέρκυρας, ενόρκους, να επαναφέρουν την αίσθηση ασφαλείας και την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη στην υγιή κοινωνία της Ηγουμενίτσας, αρχές, οι οποίες είχαν κλονιστεί μετά την πρωτοφανή ταλαιπωρία του Σάββα Θ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις