Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κέρκυρα: Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση σε ασθενή με μετατραυματική απώλεια ίριδας

Κέρκυρα: Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση σε ασθενή με μετατραυματική απώλεια ίριδας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από την Οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση σε ασθενή με μετατραυματική απώλεια ίριδας.

Την τοποθέτηση τεχνητής ίριδας, σε συνδυασμό με αντι-γλαυκωματική επέμβαση, σε ασθενή με μετατραυματική απώλεια, πραγματοποίησαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι γιατροί της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου στην Κέρκυρα. Αυτή η πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και γνωστοποιήθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, «το συγκεκριμένο είδος της τεχνητής ίριδας εισήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από αίτημα της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΓΝΣ, αλλά και της θετικής ανταπόκρισης του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας τεχνητής ίριδας στα μέτρα και στη χρωματική απόχρωση του ασθενούς, της οποίας το κόστος καλύφθηκε πλήρως από το ΓΝΚ και η οποία τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα».

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις