Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κέρκυρα: Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΦΚΑ από εργαζόμενους

Κέρκυρα: Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΦΚΑ από εργαζόμενους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε συμβολική κατάληψη, περίπου τριών ωρών, των γραφείων του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ, στην Κέρκυρα, προχώρησαν σήμερα το πρωί μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, αλλά και επαρκούς θέρμανσης του κτιρίου. Όπως υποστηρίζουν, «παρότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ τούς έχει ενημερώσει κατ’ επανάληψη ότι τα προβλήματα οδεύουν προς την επίλυσή τους, μέχρι στιγμής δεν έχουν λυθεί».

«Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απορία και την αγανάκτηση, η οποία πηγάζει από την εικόνα που παρουσιάζουν κάποια σημεία του φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Συγκεκριμένα, οι τουαλέτες παραμένουν κλειστές, πολλοί κοινόχρηστοι χώροι θυμίζουν μικρούς σκουπιδότοπους, ενώ τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν ούτε καν στα γραφεία των υπαλλήλων» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. «Επειδή η συγκεκριμένη κατάσταση υπάρχει εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες καλούμε το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να βρει λύση στο πρόβλημα γιατί πλέον υφίστανται λόγοι δημόσιας υγιεινής, πρωτίστως, και κατά δεύτερο λόγο, ανθρώπινες συνθήκες για τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες του τοπικού καταστήματος αλλά και των υπαλλήλων που εργάζονται εκεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις