Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στην πόλη της Κέρκυρας οι επιβάτες του MSC Opera! [pics]

Κορονοϊός: Στην πόλη της Κέρκυρας οι επιβάτες του MSC Opera! [pics]

Στην πόλη Κέρκυρας βρίσκονται πλέον οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera, στο οποίο υπήρξε φόβος για κρούσμα του κορονοϊού ανάμεσα στους επιβάτες.

Σύμφωνα και με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, από τους 2.302 επιβαίνοντες, κανείς δεν έχει ασθενήσει.

Ως εκ τούτου δεν λήφθηκαν επιπλέον μέτρα, πέρα από τα αρχικά που ήταν προληπτικά.

Συγκεκριμένα ανέφεραν πως “οι υπεύθυνοι των υγειονομικών αρχών στην Κέρκυρα επιβιβάστηκαν στο πλοίο όπως ορίζει η κοινή ναυτική πρακτική, για να αναθεωρήσουν τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου, όπως συνέβη και χθες στον Πειραιά και εκτίμησαν ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα υγειονομικά μέτρα”.

Στο πλοίο, που ξεκίνησε την 11ήμερη κρουαζιέρα του, στις 28 Φεβρουαρίου από τη Γένοβα της Ιταλίας, επιβαίνουν 1.572 τουρίστες, μεταξύ αυτών και πάρα πολλά παιδιά, ενώ έχει ήδη καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου και Πειραιά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

“Το MSC Opera σήμερα – Πέμπτη 5 Μαρτίου – αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Στο πλοίο της MSC Cruises βρίσκονται 1.579 επιβάτες και 723 μέλη του πληρώματος, συνολικά 2.302 άτομα.

Σε όλους τους επιβάτες επετράπη να αποβιβαστούν, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ουδέποτε τέθηκαν σε καραντίνα επιβάτες ή πλήρωμα και όλοι μπορούσαν να κάνουν ελεύθερη χρήση των εγκαταστάσεων και των εστιατορίων του πλοίου πριν αναχωρήσει χθες από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

Οι υπεύθυνοι των υγειονομικών αρχών στην Κέρκυρα επιβιβάστηκαν νωρίτερα στο πλοίο όπως ορίζει η κοινή ναυτική πρακτική, για να αναθεωρήσουν τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου, όπως συνέβη και χθες στον Πειραιά και εκτίμησαν ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα υγειονομικά μέτρα πέρα ​​από τα υπάρχοντα αυστηρά προληπτικά μέτρα υγείας του σκάφους.

Οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν την εκτίμηση του πλοίου χθες στο λιμάνι του Πειραιά και του έδωσαν άδεια να πλεύσει προς την Κέρκυρα.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα παρέμειναν στο πλοίο χθες για τρεις ώρες, ενώ οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αξιολόγηση των ιατρικών αρχείων του σκάφους.

Ο έλεγχος έγινε για να εκτιμηθεί εάν πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα για την υγεία επί του πλοίου μετά από αναφορές ότι ένας επιβάτης που είχε αποβιβαστεί από το πλοίο πριν από έξι ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό COVID-19 δύο ημέρες μετά την επιστροφή του στην Αυστρία μέσω της Βόρειας Ιταλίας.

Δεν έχει αναφερθεί ασθένεια σήμερα, ούτε χθες, μεταξύ των 2.302 επιβατών και του πληρώματος“.

 Φωτογραφίες: Intime

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις