Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στον “αέρα” η παιδιατρική κλινική Ζακύνθου – Στους δρόμους οι κάτοικοι

Στον “αέρα” η παιδιατρική κλινική Ζακύνθου – Στους δρόμους οι κάτοικοι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Στο τμήμα υπάρχουν ασθενείς… Η κλινική στηρίζεται σε δυο ειδικευόμενους, έναν αγροτικό και σε μια επιμελήτρια, όποτε την φωνάζουν, αν υπάρχει για κάποιο πολύ έκτακτο περιστατικό», λέει στο newsIT.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ζακύνθου, Βαγγέλης Τσώλας.

Χαρακτηριστικά της κατάστασης, είναι τα όσα περιέγραψε ο ίδιος, στο newsIT.gr: «Χθες προέκυψε ένα αναμενόμενο πρόβλημα με την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής. Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ παραίτησης και του τελευταίου μόνιμου παιδιάτρου της κλινικής, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή η κλινική να βρίσκεται στον αέρα. Έγινε μια συνάντηση χθες του διοικητικού συμβουλίου με την διοικήτρια, όπου περίμενε τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον διοικητή της 6ης περιφέρειας. Ως Εκ τούτο εμείς αύριο έχουμε μια έκτακτη διοικητική συνέλευση (οι εργαζόμενοι) για να αναδείξουμε και να αγωνιστούμε για αυτό το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την παιδιατρική κλινική, μιας που αυτή την στιγμή βρίσκεται στον αέρα. Εφημερεύει μια μόνο γιατρός, επιμελήτρια Β και υπάρχουν δυο ειδικευόμενοι και ένας αγροτικός γιατρός.

Στο τμήμα υπάρχουν ασθενείς. Στην παιδιατρική κλινική και στα νεογνά και μάλιστα υπάρχουν παιδάκια που εξετάζονται ως επείγοντα περιστατικά. Όπως είπα η κλινική στηρίζεται σε δυο ειδικευόμενους, έναν αγροτικό και σε μια επιμελήτρια, όποτε την φωνάζουν,  αν υπάρχει για κάποιο πολύ έκτακτο περιστατικό».

Συλλαλητήριο για την κατάσταση στο νοσοκομείο

Στο μεταξύ, συλλαλητήριο θα γίνει αύριο το απόγευμα, στις 18:00, για τη κλειστή ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και σωματείων εργαζομένων του νησιού.

Αίτημα των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο είναι η στελέχωση όλων των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που θα καλύψει θέσεις ιατρών όπου χρειάζεται αλλά και ειδικών ιατρών ώστε να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, μετά και τον θάνατο τριών Ζακυνθινών, οι οποίοι δεν έβρισκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις