Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ίος: Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία για τους νεαρούς Ιρλανδούς που πέθαναν με διαφορά ωρών

Ίος: Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία για τους νεαρούς Ιρλανδούς που πέθαναν με διαφορά ωρών

Τα δύο παιδιά από την Ιρλανδία, ηλικίας 18 ετών, ήρθαν στη χώρα μας, στο νησί της Ίου, για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους και φυσικά, κανείς τους δεν περίμενε, ότι δε θα επιστρέψει ζωντανός στην οικογένειά του…

Απ΄ ότι δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία, τουλάχιστον στην περίπτωση του πρώτου νεαρού που ξεψύχησε, πρέπει να έπαιξε ρόλο το αλκοόλ. Έφυγε για να επιστρέψει στο δωμάτιο με τα πόδια και το επικρατέστερο σενάριο, είναι να έπεσε μεθυσμένος και να τραυματίστηκε θανάσιμα.

Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία

Οι σοροί των δύο Ιρλανδών αναμένεται να μεταφερθούν το πρωί της Τρίτης από την Ίο στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής και κατευθείαν θα πάνε στην ιατροδικαστική.

Η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει, σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές εξετάσεις, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τους δύο θανάτους.

-Ο 18χρονος είναι καταναλώσει τεράστια ποσότητα αλκοόλ, γεγονός που μείωσε την αντίληψή του;

-Μήπως κατανάλωσε μικρή ποσότητα αλκοόλ αλλά τα ποτά ήταν μπόμπες;

-Το χτύπημα στο κεφάλι από το οποίο έχασε τη ζωή του, προήλθε όντως από την πτώση όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία;

Όλα αυτά και πολλά άλλα θα εξετάσουν οι ειδικοί, σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στα αίτια της διπλής τραγωδίας στην Ίο. Με το ένα παλικάρι να βρίσκεται νεκρό από το χτύπημα στο κεφάλι και το άλλο, επειδή δεν άντεξε η καρδιά του -με την οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα- όταν έμαθε ότι ο φίλος του είναι νεκρός…

Φυσικά απαρηγόρητοι είναι οι γονείς των δύο φίλων, που πήγαν στην Ίο, για να συνοδεύσουν τις σορούς των παιδιών τους…

Το χρονικό της διπλής τραγωδίας

Τα δύο παιδιά είχαν έρθει στη χώρα μας με μια ομάδα, συνολικά 70 νέων, συμμαθητών από το κολέγιο St Michael του Δουβλίνου.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι Ιρλανδοί άρχισαν από το μεσημέρι του Σαββάτου να πίνουν καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάποια στιγμή ο νεαρός Max θέλησε να επιστρέψει στο κατάλυμα του με τα πόδια, όπως και συνηθίζουν αρκετοί τουρίστες να κυκλοφορούν στο νησί αφού οι αποστάσεις είναι μικρές.

Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν, αφού οι φίλοι όταν γύρισαν στο δωμάτιο δε τον βρήκαν εκεί. Αμέσως οι αστυνομικές αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχιζαν τις αναζητήσεις για τον νεαρό Ιρλανδό, τον οποίο δυστυχώς, εντόπισαν νεκρό στις 11 το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή και ο δεύτερος της παρέας, προδομένος από την καρδιά του…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις