Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απόφαση για Βαγγέλη Γιακουμάκη: “Σήμερα εκεί που είναι, θα είναι καλύτερα”

Απόφαση για Βαγγέλη Γιακουμάκη: “Σήμερα εκεί που είναι, θα είναι καλύτερα”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, είπε μεταξύ άλλων ότι η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την κρίση του δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 8 από τους 9 κατηγορούμενους. Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, που πιθανότατα θα εκτίσουν σε δομή της Κρήτης.

Για τους υπόλοιπους 5 καταδικασθέντες η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών. Σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ με την Τατιάνα Στεφανίδου, η ποινή στους πέντε ενήλικες Κρητικούς επιβλήθηκε χωρίς αναστολή ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη: “Οι γονείς σήμερα ξέρουν πως ο Βαγγέλης εκεί που είναι, θα είναι καλύτερα.
Τα τραύματά της βέβαια η οικογένεια θα τα κουβαλά για μια ολόκληρη ζωή, αφού το παιδί τους δεν ξαναγυρίζει πίσω …”.

Ο πατέρας του άτυχου Βαγγέλη, είπε μετά το τέλος της δίκης: “Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχθηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης”

Συνήγορος κατηγορούμενου: Ιδιαίτερα αυστηρή η απόφαση

Η Ιωάννα Τσιρίκα, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων στη δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ αναφερόμενη στη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, επισήμανε πως ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, παρόλο που κατά τη διάρκεια όλων συνεδριάσεων οι μαρτυρίες που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα ήταν αόριστες και με πολλές αντιφάσεις.

Η κ. Τσιρίκα υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι περισσότερες “σκληρές” κατηγορίες δεν υφίσταται πλέον και έχουν απομείνει οι κατηγορίες για απλές ή ελαφρές σωματικές βλάβες ,ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για μια καλύτερη απόφαση στο Εφετείο.

“Ίσως να έχουμε και αθωωτική απόφαση στο Εφετείο” είπε από την πλευρά της η κ. Βασιλική Καλλίδου ακόμη μια συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων.

Πηγή: epirus-tv-news

 

 

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις