Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ένταση στο γραφείο του περιφερειάρχη Ηπείρου – video

Ένταση στο γραφείο του περιφερειάρχη Ηπείρου – video
ΦΩΤΟ από το epirus-tv-news

Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε το μεσημέρι έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενάντια στην “Εξόρυξη Υδρογοναθράκων “, από την Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Έρευνα και Εξόρυξη Υδρογοναθράκων στην Ήπειρο.

Συμμετείχε κόσμος από τα Ιωάννινα, τη Θεσπρωτία και την Αρτα, ο οποίος κατήγγειλε  συμβάντα και συμπεριφορές τραμπουκισμού, εκφοβισμού και στοχοποίησης που επιβάλλουν, σύμφωνα πάντα με τους διαμαρτυρόμενους, οι πετρελαϊκές εταιρείες,  με την κυβέρνηση και την  αυτοδιοίκηση να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή.

Οπως χαρακτηριστικά κατήγγειλαν, “τζιπ σεκιουριτάδων αλωνίζουν στα χωριά, ρίχνοντας τους προβολείς τους αργά τη νύχτα σε συγκεκριμένα σπίτια  ενώ  20μελής ομάδα της ασφάλειας δεν δίστασε  να εισβάλλει για έρευνες σε σπίτια πολιτών που εναντιώνονται στις εξορύξεις.”

Σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε σήμερα όταν, ολιγομελής επιτροπή θέλησε να συναντήσει τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ζητώντας τη σαφή τοποθέτησή του στο θέμα των εξορύξεων, με τον κ. Καχριμάνη να αρνείται την όποια συμμετοχή του σε διάλογο, παραπέμποντας τα μέλη της επιτροπής στον αρμόδιο Υπουργό.

“Η Περιφέρεια Ηπείρου όταν ήταν να γνωμοδοτήσει γι αυτό το ζήτημα γνωμοδότησε, εσείς θέλετε να σταματήσει η πρόοδος στην πατρίδα και εγώ δεν μπορώ να συνταχθώ μαζί σας σε αυτό. Εγώ είμαι πολιτικός για τα συμφέροντα του τόπου μου και όχι για αυτά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα “σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Καχριμάνης προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων …

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: epirus-tv-news.gr

 

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις