Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Ήθελα να μεγαλώσω τα 13 παιδιά μου” λέει η καθαρίστρια που καταδικάστηκε για το απολυτήριο

“Ήθελα να μεγαλώσω τα 13 παιδιά μου” λέει η καθαρίστρια που καταδικάστηκε για το απολυτήριο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αντί για 1981 που τελείωσε το δημοτικό έγραψε 1980…
Η μητέρα 13 παιδιών καταδικάστηκε ερήμην σε 8 χρόνια κάθειρξης!
Όλα όσα λέει στο newsIT.gr για την απίστευτη περιπέτειά της.
“Δεν μετανιώνω για αυτό που έκανα” τονίζει.

Δεν τη χωράει ο νους την περιπέτεια που ζει αυτή η γυναίκα από την Πρέβεζα, η οποία είναι μητέρα 13 παιδιών και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης γιατί… αντί να γράψει ότι τέλειωσε το δημοτικό το 1981, έγραψε… 1980!

“Δεν μετανιώνω! Το έκανα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου”

Η 50χρονη, που ζει σε χωριό της Πρέβεζας και είναι μητέρα δεκατριών παιδιών, μίλησε στο newsIT.gr για όλα όσα έγιναν… Αρχικά διευκρινίζει ότι άλλαξε τη χρονολογία αποφοίτησής της (κατά ένα χρόνια) γιατί αυτήν τη χρονιά, το 1980 δηλαδή, έθετε ως όριο αποφοίτησης η προκήρυξη με την οποία το νοσοκομείο Ιωαννίνων ζητούσε κατώτερο ή κατώτατο προσωπικό.

“Το έκανα γιατί τότε είχα δέκα παιδιά και ήμουν έγκυος στο ενδέκατο, ενώ σήμερα τα παιδιά μου είναι δεκατρία, από τα οποία τα τέσσερα είναι ανήλικα” λέει η 50χρονη γυναίκα και προσθέτει: “Έχω εννέα κόρες και τέσσερις γιους και όλα αυτά τα έκανα για να τα μεγαλώσω σωστά, για να μην καταλήξουν οι κόρες μου στο πεζοδρόμιο και οι γιοι μου στα ναρκωτικά και την κλεψιά”.

Μετά την… πλαστογράφηση του απολυτηρίου της, το 2001, η 50χρονη προσελήφθη ως βοηθός θαλάμου στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και εκεί εργάζεται έως και σήμερα. “Καθαρίζω θαλάμους, γραφεία, μαζεύω εργαλεία, πάω στην αποστείρωση, κουβαλάω χαρτια, βγάζω φωτοτυπίες… γενικών καθηκόντων είμαι” λέει στο newsit.gr.

Δεν της έδωσαν αναβολή και την καταδίκασαν ερήμην

Τον Οκτώβριο του 2015 έλαβε κλήση από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων. Στο δικαστήριο πρώτου βαθμού το αίτημα αναβολής της, λόγω του ότι έχει καρδιολογικό πρόβλημα και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής», δεν έγινε δεκτό, αν και είχε προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση.

Καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη οκτώ ετών, από το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, για τα αδικήματα “πλαστογραφίας μετά χρήσεως, με σκοπό κέρδους και ζημία τρίτου” και της “ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης”.
“Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το Δημόσιο δε ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ από την πελάτισσά μου, αφού η υπηρεσία η οποία προσφέρει είναι ευθέως ανάλογη με το μισθό που λαμβάνει”, λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος της 50χρονης, Βασίλης Καραβίδας.

“Δεν μετανιώνω, είμαι περήφανη για αυτό που έκανα”

Τώρα, οι ελπίδες της γυναίκας και την οικογένειάς της, είναι στραμμένες στην 5η Μαρτίου, ημέρα που εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, η έφεσή της, με την ίδια να δηλώνει: “Είμαι περήφανη για αυτό που έκανα. Δεν έχω μετανιώσει και αν χρειαστεί θα το κάνω πάλι. Όχι μια φορά, χίλιες φορές. Τα παιδιά μου κοίταξα να μεγαλώσω, τίποτα παραπάνω. Και εύχομαι να μην σταματήσω να έχω δουλειά, γιατί έχω ακόμα τέσσερα ανήλικα παιδιά. Αφού κατάφερα να μεγαλώσω σωστά τα μεγαλύτερα παιδιά μου, θα είναι κρίμα να μην τα καταφέρω και με αυτά”.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

 

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις