Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πρέβεζα: Σε ύφεση η φωτιά στο Λούρο – Υπό έλεγχο στη Νέα Σαμψούντα

Πρέβεζα: Σε ύφεση η φωτιά στο Λούρο – Υπό έλεγχο στη Νέα Σαμψούντα
ΦΩΤΟ από το mypreveza

Σωτήρια για τη φωτιά στην Πρέβεζα, στη Νέα Σαμψούντα, αποδείχθηκε η επέμβαση των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair.

Η φωτιά στην Πρέβεζα, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόλαβε και κατέκαψε πάνω από 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, θερμοκήπια και ένα πρώην εργοστάσιο παραγωγής ζυμαρικών, τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων που επιχείρησαν στη περιοχή.

Ξέσπασε το πρωί, λίγα μέτρα από το Μουσείο Τεχνών και Επιστημών και “έγλειψε” τη μονάδα εκτροφής χελιών που βρίσκεται στο σημείο, ενώ ευτυχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν και την αναχαιτίσουν πριν φτάσει σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσπάθειες ήταν τιτάνιες καθώς στον εξοπλισμό του εργοστασίου υπάρχει δεξαμενή προπανίου και για αυτό το λόγο μάλιστα η αστυνομία απομάκρυνε τους πολίτες από το σημείο.

Στο σημείο επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς δυνάμεις 20 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL , 2 Canadair, σκαφτικά μηχανήματα του Δήμου Πρέβεζας και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων με τα δικά της μέσα.

Την ίδια ώρα η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Πέτρας βρίσκεται σε ύφεση. Ξέσπασε το πρωί στην Πέτρα και επεκτάθηκε μέχρι το Λούρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν ακόμα δυο ενεργά μέτωπα στα οποία επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το Δάσος με τα υπεραιωνόβια δένδρα στον Άγιο Βαρναβα βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η φωτιά έχει κατακάψει τεράστια χορτολιβαδική έκταση, το μέγεθος της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα καθώς η φωτιά δεν έχει οριοθετηθεί.  Ολονύκτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρεβεζας.

Πηγή: mypreveza

 

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις