Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρέβεζα: Κλείνει η παθολογική κλινική του νοσοκομείου μέχρι τις 27 Ιουλίου

Πρέβεζα: Κλείνει η παθολογική κλινική του νοσοκομείου μέχρι τις 27 Ιουλίου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής -στην καρδιά της θερινής περιόδου- ανακοίνωσαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μίλτος Παππάς και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Επαμεινώνδας Λέκκας σε συνέντευξη τύπου, καθώς όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων η κλινική αυτή τη στιγμή έχει μείνει μόνο με μια γιατρό και για τις εφημερίες μετακινείται γιατρός από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου.

“Δυστυχώς από τις 15 μέχρι και τις 27 του μηνός δεν μπορούμε να νοσηλεύσουμε άτομα στην Παθολογική Κλινική” ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μιλτιάδης Παππάς, ενώ σημείωσε πως γίνονται ενέργειες προκειμένου τον Αύγουστο το πρόβλημα να λυθεί.

Ο κ. Παππάς προσπάθησε να είναι καθησυχαστικός σημειώνοντας πως η πλειοψηφία των περιστατικών αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο, ωστόσο αν χρειαστεί νοσηλεία τότε γίνονται διακομιδές σε νοσοκομεία των γειτονικών δήμων. Σύμφωνα με τον κ. Παππά στις 27 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη και η επιστροφή του Διευθυντή της Κλινικής, ο οποίος απουσιάζει με αναρρωτική άδεια και εκτιμάται ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει ώστε η κλινική να λειτουργήσει και πάλι.

Παράλληλα ο κ. Παππάς ανακοίνωσε ότι έχει τη διαβεβαίωση τόσο από το Υπουργείο όσο και από την ΥΠΕ ότι μέσα στο μήνα θα προκηρυχθεί εκτάκτως μια θέση γιατρού (στη θέση παραιτηθέντος γιατρού του νοσοκομείου), ενώ πρόσθεσε πως “το έκτακτο παθολογικό δουλεύει κανονικά, η Κλινική δεν νοσηλεύει”.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Επαμεινώνδας Λέκκας τόνισε μεταξύ άλλων πως “πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα, αφού η Παθολογική Κλινική είναι ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία κάθε Νοσοκομείου, ωστόσο ήταν καθησυχαστικός τονίζοντας πως το 85% των παθολογικών περιστατικών αντιμετωπίζονται”, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ενισχυμένη η λειτουργία της αίθουσας βραχείας νοσηλείας ώστε να καλύπτονται κάποια περιστατικά και να λιγοστεύουν κατά το δυνατόν οι διακομιδές σε γειτονικά νοσοκομεία. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, απλά τώρα έφτασε η αιχμή του δόρατος και το πρόβλημα μας άγγιξε περισσότερο διότι συνέβησαν πολλά απρόοπτα, όπως η παραίτηση μιας γιατρού στην Παθολογική, η μη παρουσία ενδιαφερόμενων επικουρικών γιατρών κ.α ανέφερε ο κ. Λέκκας,΄σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Πηγή:  epirus-tv-news

 

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις