Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρέβεζα: Μαθητές “πολιόρκησαν” τον Υφυπουργό Παιδείας με πανό και συνθήματα! [vid]

Πρέβεζα: Μαθητές “πολιόρκησαν” τον Υφυπουργό Παιδείας με πανό και συνθήματα! [vid]

Με μία δυναμική και καθ’ όλα μαχητική κινητοποίηση, που είχε παλμό και πολλά συνθήματα, οι μαθητές των σχολείων της Πρέβεζας «πολιόρκησαν» τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο οποίος κάνει διήμερη επίσκεψη στην πόλη.

Με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κανα πύραυλο να πάρουμε βιβλία», «Υφυπουργέ και Τσίπρα ακούστε το καλά, οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά», κ.α., οι μαθητές διατράνωσαν το πάγιο και νεανικό αίτημά τους για μία άλλη δικαιότερη κοινωνία και για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στο… μπόι των ονείρων τους.

Το συντονιστικό όργανο των μαθητών, κάλεσε σε συγκέντρωση τους μαθητές των σχολείων της πόλης στο Φόρο. Από εκεί οι μαθητές κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να υποδεχθούν τον κ. Μπαξεβανάκη, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επισκέψεώς του στην Πρέβεζα.

 

Ο Υφυπουργός άλλαξε όμως το πρόγραμμά του και επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, όπου εκεί συνάντησε και το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας κ. Καμπουράκη. Οι μαθητές αντιλαμβανόμενοι πως ο Υφυπουργός δε θα έρθει στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί, κατευθύνθηκαν και πάλι με πορεία στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας στην οδό Περδικάρη, όπου εκεί ξεκίνησε μία «πολιορκία».

Οι μαθητές ζήτησαν να κατέβει ο Υφυπουργός κάτω και να τους συναντήσει, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να κάνουν αρχικώς μία κίνηση να μπουν στο κτίριο χωρίς να τα καταφέρουν, λόγω και της ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο σημείο.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας κατέβηκε και συνάντησε τους μαθητές για μία μίνι-διαπραγμάτευση και τελικώς μία αντιπροσωπεία των σχολείων ανέβηκε στα γραφεία και συνάντησε τον κ. Μπαξεβανάκη και το επιτελείο του. Υπήρξε ένας διάλογος για περίπου 15 λεπτά με τους μαθητές και τον Υφυπουργό, όπου ξεχώρισε η ατάκα νεαρής μαθήτριας «θέλουμε ένα σχολείο που να μας αξίζει».

Η αντιπροσωπεία των μαθητών κατήγγειλε στον Υφυπουργό το γεγονός ότι αναγκάζονται και αγοράζουν οι μαθητές τα βιβλία των αγγλικών, ότι μαθητές του ΕΠΑΛ αναγκάστηκαν να πάνε για μάθημα σε άλλες πόλεις και ότι υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές μόνιμους, ενώ ξεκαθάρισαν πως το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται.

Ο κ. Μπαξεβανάκης από την πλευρά του τόνισε πως από το 2015 και μετά ο κατήφορος στη χρηματοδότηση της Παιδείας σταμάτησε και πως η Κυβέρνηση αυτή έχει κάνει πράγματα για το δημόσιο σχολείο με πενιχρά οικονομικά μέσα, την ώρα που την εποχή που υπήρχαν λεφτά, άλλοι δεν έκαναν τίποτα. «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους», είπε ο Υφυπουργός.

Οι μαθητές αποχώρησαν αρνούμενοι αρχικά να… λήξουν την «πολιορκία», ωστόσο έπειτα από συζήτηση ανανέωσαν το «αγωνιστικό ραντεβού» τους για νεότερη ημερομηνία και έφυγαν.

Πηγή: atpreveza

 

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις