Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσπρωτία: Η επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ ήταν μόνο στο μυαλό του – Έχασε 1.150 ευρώ μέσα από την τσέπη του

εφορία χρέη

Προσποιήθηκε το στέλεχος τράπεζας και κατάφερε να εξαπατήσει ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης. Του υποσχέθηκε επιδότηση ΕΣΠΑ, αλλά του απέσπασε 1.150 ευρώ και… έγινε καπνός.

Μία ακόμη απίστευτη περίπτωση εξαπάτησης εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία. Άνδρας, προσποιούμενος το στέλεχος γνωστής τράπεζας, προσπάθησε και τελικά κατάφερε να εξαπατήσει έναν ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης στην Παραμυθιά, καθώς του υποσχέθηκε επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Αυτό που κατάφερε ο άτυχος ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι να… χάσει μέσα από την τσέπη του 1.150 ευρώ, καθώς η επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ ήταν… μόνο στο μυαλό του επιτήδειου και της συνεργού του. Η νέα αυτή περίπτωση απάτης εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 29χρονης, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ αναζητείται ο συνεργός της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την 27-07-2018, ο συνεργός της 29χρονης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 69χρονο και προσποιούμενος διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος, τον έπεισε να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος πρόσθετης επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού μέσω ΕΣΠΑ, για τουριστική επιχείρηση. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις