Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το αντάμωμα των Σουλιωτών στην Ήπειρο [pics]

Το αντάμωμα των Σουλιωτών στην Ήπειρο [pics]
ΦΩΤΟ από το epirus-tv-news

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αυλοτόπου Σουλίου «Η ΓΛΑΒΙΤΣΑ» σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Σουλίου «ΑΡΩΓΗ» διοργάνωσαν και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία το «Αντάμωμα Σουλιωτών» στον γνωστό ιστορικό χώρο του Βουλευτηρίου, δίπλα στα πηγάδια.

Για πρώτη φορά φέτος το «αντάμωμα», εκτός από την παραδοσιακή δημοτική βραδιά και τα τοπικά εδέσματα, περιλάμβανε και ποικίλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ένδοξη ιστορία του τόπου, ενώ η παρουσία του Σώματος των Σουλιωτών και συλλόγων έκαναν τη βραδιά ξεχωριστή.

“Κοινή πεποίθηση και απόφαση όλων να ξαναζωντανέψει το ΣΟΥΛΙ, μέσα απο αυτή τη βραδιά που είναι βραδιά τιμής στους προγόνους” σημείωσε στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Σουλίου κ. Μπραΐμη-Μπότση Σταυρούλα, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. ΑΛέξανδρο Καχριμάνη για την αγαστή συνεργασία που συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη του ιστορικού τόπου. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο κ. Παπαγρηγορίου Νίκος, περιφερειακός σύμβουλος και ο κ. Οικονόμου Γιώργος, πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής,υπογραμμίζοντας τη χρησιμότητα της σύνδεσης του ιστορικού χώρου του Σουλίου με την Εγνατία Οδό μέσω του κόμβου του Ελευθεροχωρίου. Παράλληλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναστήλωση των πηγαδιών και της οικίας Μπούση ,για τα οποία τα ανάλογα κονδύλια έχουν ήδη εγκριθεί.

Όσοι έδωσαν το “παρών” στο χθεσινό αντάμωμα των Σουλιωτών είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στην έκθεση Σουλιώτικου βιβλίου του Στράτη Νίκου ,στην έκθεση παραδοσιακής Σουλιώτικης φορεσιάς και οπλισμού του Ζέρβα Ηλία,καθώς και στην έκθεση λαογραφικών αντικειμένων από τη συλλογή του Χρήστου Φράγκου. Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ακολούθησε παραδοσιακό Σουλιώτικο γλέντι,με το χορό να ανοίγει τιμής ένεκεν το Σώμα των Σουλιωτών και τα πρώτα τραγούδια να ερμηνεύει ο Διονύσης Διαμάντης, μέλος του Σώματος Σουλιωτών.

Πηγή: epirus-tv-news

 

 

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις