Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Γολγοθάς για non covid διασωληνωμένους ασθενείς – Διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία

Θεσσαλονίκη: Σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται οι τραυματίες του τροχαίου δυστυχήματος στην Εγνατία

«Φράκαρε» το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. «Διώχνει» ακόμη και διασωληνωμένους non covid ασθενείς.

Εξάλλου, τρεις κλινικές κορονοϊού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης έχουν ήδη γεμίσει, ενώ – ελλείψει κλινών σε αυτές – δεν είναι λίγοι οι θετικοί ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται στην κλινική που υπάρχει για τα ύποπτα κρούσματα.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Χρήστος Τζελέπης στον Real Fm Θεσσαλονίκης 107,1, ακόμη μια δύσκολη εφημερία ολοκληρώθηκε στο Ιπποκράτειο, με τις νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό να ανέρχονται σε 63, ενώ ήταν υπό διερεύνηση άλλα 20 ύποπτα κρούσματα.

Επίσης, εξετάστηκαν στα Επείγοντα Covid, 150 ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων αποχώρησαν για θεραπεία στο σπίτι,παίρνοντας οδηγίες και τη συνταγή για την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Συνολικά προσήλθαν στα Επείγοντα περισσότεροι από 850 (!) ασθενείς, εκ των οποίων οι 700 είχαν άλλα προβλήματα υγείας πλην του κορονοϊού.

Συνολικά, νοσηλεύονταν το πρωί της Τρίτης (16.11.2021) στο Ιπποκράτειο, 140 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ 7 ασθενείς ήταν εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας στην αναμονή να «ανοίξει» κρεββάτι Εντατικής.

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Αγώνας δρόμου

«Γίνεται αγώνας δρόμου για εξιτήρια ή διακομιδές στην Αρωγή και στον Άγιο Παύλο που έχει μετατραπεί σε μονοθεματικό νοσοκομείο. Και αν μέχρι την επόμενη εφημερία κάποιοι δεν φύγουν στο σπίτι τους θα είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση», είπε ο κ. Τζελέπης, αποκαλύπτοντας πως διακομίζονται πλέον σε άλλα νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές ασθενείς non covid που νοσηλεύοντας στις κοινές κλίνες ΜΕΘ – δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος – προκειμένου να αδειάσουν και αυτά τα «καθαρά» κρεβάτια ώστε να μετατραπούν σε ΜΕΘ covid.

Ακούστε τη συνέντευξη: 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις