Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αγανάκτηση των τουριστικών φορέων για το «μίνι» lockdown

Ηράκλειο: Αγανάκτηση των τουριστικών φορέων για το «μίνι» lockdown
Φωτογραφία αρχείου

Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα (11.08.2021) έως και τις 17 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Τα μέτρα αφορούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 τα ξημερώματα έως τις 6 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση μετακίνησης σοβαρούς λόγους υγείας και εργασίας, και στην απαγόρευση της μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το mini lockdown έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των τουριστικών φορέων, με τον πρόεδρο των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλη Βλατάκη, να χαρακτηρίζει τα μέτρα «αντιτουριστικά», μιλώντας στην ιστοσελίδα cretapost.gr.  

«Ως συντεταγμένοι πολίτες οφείλουμε να υπακούμε τους νόμους, τους κανόνες και τις οδηγίες της Κυβέρνησης. Οφείλουμε όμως να εκφράσουμε και τη δυσαρέσκειά μας. Έχουμε μεγάλη πίκρα, αγανάκτηση και απογοήτευση γιατί ο τουρισμός πλήττεται με τέτοιου είδους οριζόντια μέτρα», επεσήμανε.

Και συνέχισε: «Αυτά εδώ είναι άκρως αντιτουριστικά μέτρα μεσούσης της σεζόν. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ένας τουριστικός προορισμός και το κλίμα των διακοπών δεν συνάδει με τέτοια μέτρα και θα επηρεάσει πάρα πολύ τον τουρισμό. Περιμένουμε ακυρώσεις και πολλά παράπονα από τους τουρίστες», τόνισε σχετικά ο κ. Βλατάκης ενώ υπογράμμισε πως αυτό το πακέτο μέτρων «δεν είχε αποτέλεσμα στη Μύκονο γι’ αυτό και ανακλήθηκε η απόφαση μετά από λίγες ημέρες».

Η άποψη των τουριστικών φορέων είναι πως πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία στα μέτρα που λαμβάνονται για την διασπορά του κορωνοϊού ενώ δηλώνουν αντίθετοι με τα οριζόντια μέτρα.

«Θα πρέπει να γίνονται μέτρα που να μην είναι οριζόντια. Να μην είναι μέτρα τιμωρίας και για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους. Από τα στοιχεία που έχουμε η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών κρουσμάτων και αυτών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι οι ανεμβολίαστοι. Αν γίνονται μέτρα που τιμωρούνται και οι εμβολιασμένοι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ξεφύγουμε απ’ αυτή τη λαίλαπα. Τα μέτρα θα πρέπει να αφορούν τους ανεμβολίαστους και όχι ορίζοντια και μάλιστα με τέτοιο αντιτουριστικό τρόπο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βλατάκης.

Μεγάλη αύξηση του τουρισμού

Για μεγάλη αύξηση του τουρισμού στην Κρήτη έκανε λόγο ο Μιχάλης Βλατάκης καθώς όπως ανέφερε ο Ιούλιος στο Ηράκλειο έκλεισε με θετικό πρόσημο.

«Έχουμε μεγάλη αύξηση τουρισμού. Ο Ιούλιος έκλεισε στο Ηράκλειο με το 70% στους αριθμούς του 2019. Στην Κρήτη – εξαιτίας των Χανίων που έχει χαμηλότερα νούμερα λόγω Σκανδιναβών – ο Ιούλιος έκλεισε στο 60 με 65% στα νούμερα του 2019. Παράλληλα, έμπαινε ένας πολύ δυναμικός Αυγούστος. Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε τι θα γίνει με αυτά τα μέτρα», ανέφερε σχετικά ο κ. Βλατάκης ενώ για μία ακόμα φορά τόνισε πως πλέον η Κρήτη έχει διπλάσιο πληθυσμό και βάσει αυτού θα πρέπει να υπολογίζονται τα ημερήσια κρούσματα.

Τι θα γίνει με γάμους και βαφτίσεις εν μέσω lockdown

Κανονικά και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο θα γίνονται εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στο Ηράκλειο για το διάστημα που εφαρμόζεται το lockdown.

Την ίδια ώρα, σε γάμους και βαπτίσεις επιτρέπεται η μουσική, κάτι που ισχύει και στις υπόλοιπες περιοχές -όπως και τα Χανιά- που βρίσκονται σε καθεστώς περιορισμών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις