Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αγρίμι στα κρατητήρια ο γιος που σκότωσε στο ξύλο τη μάνα του – Η κηδεία της άτυχης γυναίκας

Ηράκλειο: Αγρίμι στα κρατητήρια ο γιος που σκότωσε στο ξύλο τη μάνα του – Η κηδεία της άτυχης γυναίκας

Αυλαία με την κηδεία της 72χρονης στο οικογενειακό δράμα που συγκλονίζει το Ηράκλειο. Ο μητροκτόνος παραμένει στα κρατητήρια και τα όσα λέει, αποτυπώνουν την ψυχική του κατάσταση. Το έγκλημα παραμένει στο προσκήνιο…

Σήμερα το μεσημέρι, με την κηδεία της 72χρονης, θα παιχτεί η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος που είχε ως τραγική κατάληξη χθες τα μεσάνυχτα, μέσα στο διαμέρισμά της, στο Ηράκλειο, τον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της άτυχης γυναίκας από τον ίδιο της τον γιο.

Η κηδεία της θα γίνει στη 13:00 το μεσημέρι στο νέο κοιμητήριο, όπου φίλοι και συγγενείς θα βρεθούν για να της απευθύνουν το τελευταίο αντίο, με την σκιά του φρικτού εγκλήματος να πέφτει βαριά. Την ίδια ώρα, ο 42χρονος γιος της παραμένει κρατούμενος στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και αύριο στις 10:00 το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, είναι σαν “αγρίμι” μέσα σε κλουβί και η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται αλλοπρόσαλλη. Τη μια στιγμή φαίνεται σχετικά ήρεμος, υπό την επήρεια και της φαρμακευτικής του αγωγής, την άλλη βρίσκεται ξανά εκτός ελέγχου, φωνάζει, διαμαρτύρεται, απειλεί να αυτοκτονήσει.

Από τα λεγόμενά του φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της πράξης του. Παραδέχεται ότι σκότωσε τη μητέρα του, αλλά διαμαρτύρεται για την κράτησή του. “Γιατί με κρατάτε εδώ; Φέρτε μου ένα δικηγόρο να τελειώνουμε” φέρεται να λέει στους αστυνομικούς.

Χθες, αργά το μεσημέρι, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο. Μάλιστα, και κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια ήταν σε κατάσταση παροξυσμού και έδειχνε να μην έχει επίγνωση του τι έχει κάνει. Νωρίτερα, με εισαγγελική εντολή είχε μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ για ψυχιατρική εξέταση, την οποία, ωστόσο, αρνήθηκε.

Ο 42χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και είναι υπό φαρμακευτική αγωγή, πήγε στο διαμέρισμα της μητέρας του, όπου για άγνωστη αιτία ξέσπασε καβγάς. Οι φωνές της 72χρονης που ζητούσε βοήθεια κινητοποίησαν τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας που ειδοποίησαν την αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο βρέθηκαν μπροστά σε ένα αιματοβαμμένο σκηνικό, με την γυναίκα νεκρή σε μια λίμνη αίματος στο πάτωμα του υπνοδωματίου της και τον γιο της με αίματα στα χέρια και στα ρούχα. Την είχε χτυπήσει άγρια, μέχρι θανάτου, στο κεφάλι και στο πρόσωπο με ξύλινες τάβλες, οδηγώντας σε τραγικό θάνατο τη γυναίκα που τον έφερε στη ζωή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις