Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αποφάσισε να γίνει ληστής στα γενέθλια του παιδιού του – Εκτός φυλακής ο νεαρός δράστης!

Ηράκλειο: Αποφάσισε να γίνει ληστής στα γενέθλια του παιδιού του – Εκτός φυλακής ο νεαρός δράστης!

Γιόρτασε τα γενέθλια του παιδιού του και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της ληστείας. Η ιστορία του 34χρονου προκαλεί αίσθηση…

Εκτός φυλακής, όπου παρέμεινε για περίπου ένα μήνα, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο 34χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος υπό την πίεση χρεών και τοκογλύφων λήστεψε ιδιωτικό πάρκινγκ στο κέντρο του Ηρακλείου την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η άρση της προφυλάκισής του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα φανερώνει μεταξύ άλλων τον τρόπο με τον οποίο η ίδια η Δικαιοσύνη αντιμετώπισε μία πράξη για την οποία ο ίδιος ο κατηγορούμενος εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τη μεταμέλειά του, ενώ φάνηκε εξαρχής ότι επρόκειτο για μια πράξη απελπισίας από έναν «πρωτάρη» και δη απρόσεκτο άτομο, παρά για ένα «ψημένο» κακοποιό που θα ήξερε τι να κάνει για να μην προδοθεί.

Τι είπε στην ομολογία του

Όπως είπε, λίγες ώρες πριν από τη ληστεία βρισκόταν σε ταβέρνα για τα γενέθλια του παιδιού του. Φεύγοντας από εκεί, με το αυτοκίνητό του έκανε για ώρες βόλτες στο Ηράκλειο, προκειμένου να σκεφτεί μία λύση στο οικονομικό του αδιέξοδο…

«Χρωστούσα χρήματα και με πίεζαν να τα επιστρέψω. Τηλεφώνησα σε φίλους για να μου δώσουν δανεικά, αλλά κανείς δεν είχε για να με βοηθήσει» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Έτσι λοιπόν αποφάσισε όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς να κάνει τη ληστεία, γιατί θα έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα μέχρι εκείνη την ημέρα.

Παίρνοντας τα χρήματα τα έβαλε σε μια πλαστική τσάντα και κινήθηκε προς την καθολική εκκλησία, όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του. Αμέσως μετά πήγε στο Κακό Όρος όπου πέταξε τα ρούχα και το πιστόλι.

Επιστρέφοντας στο Ηράκλειο, συναντήθηκε με το άτομο που του χρωστούσε τα χρήματα. Στους αστυνομικούς δεν ανέφερε ονόματα, ενώ συνέχισε λέγοντας στην κατάθεσή του ότι πήγε στο σπίτι του, άφησε παιχνίδια στο παιδί του και το κράνος που φορούσε στη ληστεία. «Ζητάω συγνώμη για την πράξη μου, αλλά ήμουν απελπισμένος. Φοβήθηκα ακόμα και για τα παιδιά μου μην πάθουν κακό λόγω του ότι εγώ χρωστάω χρήματα. Υπόσχομαι να αποζημιώσω τους ανθρώπους που έβλαψα» είχε πει.

Πράγματι ο ιδιοκτήτης του παρκινγκ αποζημιώθηκε από την οικογένεια του νεαρού Ηρακλειώτη.

Ο δικηγόρος του, σε δήλωσή του ανέφερε: «Αυτονόητα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την αποφυλάκιση του πελάτη μου, η οποία ήταν σαφές αποτέλεσμα της επαλήθευσης των ισχυρισμών του. Αισθάνομαι βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς την κ. ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για την ευαισθησία που επέδειξε αλλά και τη λεπτή κι ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε ως προς τις αιτιάσεις του εντολέως μου ακόμα και μετά την απολογία του».

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις