Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Απόπειρα ανθρωποκτονίας 21χρονης στο λιμάνι – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές

Ηράκλειο: Απόπειρα ανθρωποκτονίας 21χρονης στο λιμάνι – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για όσα δραματικά συνέβησαν στο λιμάνι του Ηρακλείου νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (20.7.2023) το απόγευμα, όταν μια 21χρονη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας βουτώντας στα νερά του λιμανιού.

«Είχε παραιτηθεί εντελώς. Είχε αφεθεί τελείως. Ήθελε να πνιγεί…», περιγράφουν και μεταδίδει το cretalive.gr, όσοι είδαν με τα μάτια τους την απόπειρα αυτοκτονίας της 21χρονης στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σαν φύλακες-άγγελοι ήταν οι 3 λιμενικοί που έσπευσαν να βοηθήσουν την 21χρονη, μια επικελευστής και δύο ανθυπασπιστές, που βούτηξαν χωρίς δεύτερη σκέψη στη θάλασσα για να σώσουν την κοπέλα, η οποία βούταγε επίμονα το κεφάλι της μέσα νερό προσπαθώντας να πνιγεί.

Όλα όσα έγιναν στο λιμάνι του Ηρακλείου

Οι 3 λιμενικοί, που έγιναν πρωταγωνιστές της επιχείρησης διάσωσης της 21χρονης, περίμεναν στον καταπέλτη να δέσει ένα επιβατηγό ταχύπλοο σε μια προβλήτα του λιμανιού. 

Ξαφνικά, άκουσαν μια γυναίκα σεκιούριτι να προσπαθεί να αποτρέψει την 21χρονη να προχωρήσει προς την προβλήτα, με την κοπέλα να μην ακούει και να προχωράει. Όταν η επικελευστής κινήθηκε προς την πλευρά της, η νεαρή γύρισε, την κοίταξε και έπεσε αμέσως στη θάλασσα μαζί με την τσάντα της.

Η επικελευστής προσπάθησε να της δώσει το χέρι της για να τη βοηθήσει ενώ πολίτες κρατούσαν τα πόδια της για να γείρει προς τη θάλασσα χωρίς να πέσει μέσα. Όμως, όσο έγερνε η λιμενικός τόσο η 21χρονη έβαζε επίμονα το κεφάλι της μέσα στη θάλασσα, προσπαθώντας να πνιγεί.

Ο ένας από τους δύο ανθυπασπιστές του λιμενικού βούτηξε ενώ ο συνάδελφος του έσπευσε να φέρει εξοπλισμό. Ο λιμενικός προσπαθούσε να κρατήσει το κεφάλι της κοπέλας πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για να μην πνιγεί.

Της είχαν πετάξει και σωσίβιο, όμως η 21χρονη τέντωνε τα χέρια της συνέχεια και αυτό γλίστραγε. Τελικά, χρειάστηκε να βουτήξουν στη θάλασσα και η επικελευστής και ο άλλος ανθυπασπιστής για να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους και την κοπέλα, η οποία αρνείτο να συνεργαστεί.

Μια λέμβος έφτασε στο σημείο και οι λιμενικοί έβαλαν πάνω την κοπέλα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αν και είχε τις αισθήσεις, έκανε βαριές ανάσες και τα μάτια της ήταν μισόκλειστα ενώ ανέφεραν ότι φαινόταν απαθής, σαν να μην είχε συνειδητοποιήσει τι συνέβη…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις