Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 66χρονος λυράρης που βίαζε και εξέδιδε το ανήλικο αγόρι

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 66χρονος λυράρης που βίαζε και εξέδιδε το ανήλικο αγόρι

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία του 66χρονου λυράρη που βίαζε και εξέδιδε ανήλικο στο Ηράκλειο. Ο μουσικός που κρατείται στις φύλακες Τρίπολης έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, πρόκειται για τον λυράρη Αναστάσιο Ρεράκη που γεννήθηκε το 1957 στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του μουσικού που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου.

Ο 66χρονος λυράρης την περασμένη Παρασκευή (31.3.2023) απολογήθηκε ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την άμεση προφυλάκισή του.

Ο μουσικός κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο από το 2018 έως τώρα. Οι αρχές αποφάσισαν τη μεταφορά του 66χρονου σε φυλακές εκτός Κρήτης και έτσι αποφασίστηκε να κρατηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τουλάχιστον τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός, φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τον ανήλικο, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο, που όπως έχει καταγγείλει το παιδί, ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

Ο 66χρονος λυράρης κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και εκπόρνευση ανηλίκου, αν και ο ίδιος από την πλευρά του έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αγοριού, Γιώργο Κοκοσάλη, το παιδί έχει δώσει τέσσερις καταθέσεις όπου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έχει υποστεί από τον 66χρονο λυράρη, αλλά και από άλλους άνδρες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις