Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Διαγράφεται το πρόστιμο των 300 ευρώ στον οδηγό που μετέφερε την πεθερά στο νοσοκομείο

Πρωτομαγιά
ΦΩΤΟ Αρχείου

Στο Ηράκλειο ένας οδηγός δέχτηκε πρόστιμο για μετακίνηση από νομό σε νομό. Ο νεαρός αναχώρησε από το Ηράκλειο με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου αφότου είχε μεταφέρει στο ΠΑΓΝΗ την άρρωστη πεθερά του.

Η υπόθεση του προστίμου στο Ηράκλειο έλαβε ιδιαίτερη έκταση από τα τοπικά ΜΜΕ με τον πολίτη να εξιστορεί την περιπέτειά του. Το θέμα έφτασε στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και προσωπικά στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη, αναφέρει το ekriti.

Μάλιστα, η ίδια η Τροχαία του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο έχει καλέσει τον νεαρό οδηγό να υποβάλλει ένσταση και αφού παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι όντως μετέφερε την πεθερά του στο ΠΑΓΝΗ, τότε θα διαγραφεί το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Ηράκλειο: Το χρονικό

Στις 9 Ιανουαρίου 2021 ο νεαρός οδηγός χρειάστηκε να μεταφέρει την πεθερά του, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Από εκεί οι γιατροί την παρέπεμψαν εκτάκτως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), το οποίο προσφέρει τριτοβάθμια περίθαλψη.

Στο δρόμο του γυρισμού τον σταμάτησε κλιμάκιο της αστυνομίας προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος.

Ο άνδρας εξήγησε στον αστυνομικό το λόγο της μετακίνησής του από τον ένα νομό στον άλλο, δείχνοντας και το χαρτί νοσηλείας, που έφερε τις υπογραφές των γιατρών.

Ο αστυνομικός του είπε ότι το χαρτί δεν ισχύει ως τεκμήριο, «κόβοντάς» του πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Πολύ σύντομα όμως η περιπέτεια αυτή για τον νεαρό θα αποτελεί απλώς μία ανάμνηση… 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις