Σάββατο, 2 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Επανέφεραν στη ζωή την 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή από αλλεργικό σοκ

Ηράκλειο: Επανέφεραν στη ζωή την 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή από αλλεργικό σοκ

Κορυφώνεται η αγωνία για την 17χρονη μαθήτρια στο Ηράκλειο που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ. Νέα στοιχεία για τα όσα έγιναν το πρωί στο ξενοδοχείο που βρισκόταν…

Νέα στοιχεία για την περιπέτεια της 17χρονης στο Ηράκλειο, που παραμένει διασωληνωμένη σε εντατική νοσοκομείου. Η μαθήτρια υπέστη ανακοπή από αλλεργικό σοκ, που φαίνεται ότι της προκάλεσαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα που κατανάλωσε το πρωί. Ήταν σε ξενοδοχείο στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής με συμμαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς. Η ανήλικη φέρεται να γνώριζε πως ήταν αλλεργική και μάλιστα έκανε η ίδια ένεση στον εαυτό της. Κατέρρευσε όμως και μεταφέθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι γονείς της, στο Περιστέρι και πλέον όλοι περιμένουν μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών. Ο κίνδυνος για την ανήλικη δεν έχει περάσει. Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ως κρίσιμες και καθοριστικές. Φίλοι της 17χρονης που ήταν μπροστά την ώρα που έχασε τις αισθήσεις της, παραμένουν σε κατάσταση σοκ. Προσεύχονται να γίνει καλά η άτυχη μαθήτρια και να επιστρέψει μαζί τους, στην Αθήνα.

Αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου. Σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνονται οι κινήσεις της 17χρονης. Από τη στιγμή που βάζει τρόφιμα στο πιάτο της, μέχρι τη στιγμή που καταρρέει μπροστά στους συμμαθητές της.

Πιο αναλυτικά, σε ιδιαίτερα κρίσιμη και ασταθή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου της Κρήτης, νοσηλεύεται διασωληνωμένη η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή πιθανότατα μετά από αλλεργικό σοκ, σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, όπου διέμενε με τους συμμαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 11:15 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου σε κατάσταση ανακοπής. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν.

Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν. Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά κρίσιμες, με όλους να εύχονται η ανήλικη να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να συνέλθει.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το κορίτσι που ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν στη ζωή.

Για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι γονείς της, οι οποίοι σπεύδουν στο Ηράκλειο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις