Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Επείγουσα αερομεταφορά με C-130 ασθενούς με φυματίωση

Ηράκλειο: Επείγουσα αερομεταφορά με C-130 ασθενούς με φυματίωση
ΦΩΤΟ αρχείου

Αερογέφυρα σωτηρίας ΗράκλειοΑθήνα με στρατιωτικό C-130 στήθηκε για επείγουσα μεταφορά ασθενούς – υπηκόου Γεωργίας – που πάσχει από φυματίωση.

Ο νεαρός άνδρας νοσηλευόταν στο Ηράκλειο όπου είχε διακομισθεί από τα Χανιά, καθώς διαγνώσθηκε με πολυανθεκτική φυματίωση.

Ωστόσο, οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (23.04.2020) έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 για την παραλαβή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής μεταφέρθηκε με την ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που χρησιμοποιείται για την αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό και όχι μόνο.

Από το Ηράκλειο στο νοσοκομείο “Σωτηρία”

Ο νεαρός ασθενής θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Σωτηρία” που διαθέτει ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση της πολυανθεκτικης φυματίωσης από την οποία νοσεί.

“Απαραίτητη η ειδική κάψουλα στις αεροδικομιδές”

Ένας ασθενής με λοιμώδες νόσημα δε μπορεί να διακομισθεί με ελικόπτερο ή αεροπλάνο χωρίς να έχει τοποθετηθεί στην κάψουμε αρνητικής πίεσης διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος μόλυνσης του αεροσκάφους και του πληρώματος.

πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις