Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Φωτιά τώρα στις Ποταμιές Πεδιάδας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση της πυροσβεστικής!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Tο έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή…

Η νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί άπο άγνωστη αιτία σε περιοχή στις Ποταμιές Πεδιάδας. Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες και μία ομάδα πεζοπόρων, που δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Η φορά του ανέμου αλλά και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής συνέβαλαν ώστε η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε χωριό του Αποκόρωνα Χανίων, να μην φτάσει σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα. Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο χωιρό Γενίμ Μετόχι, κοντά στις Βρύσσες και λόγω των καιρικών συνθηκών έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά και Βρύσσες, αποτελούμενη από 19 πυροσβέστες και 7 πυροσβεστικά οχήματα και έπειτα από 5 ώρες μάχης με τις φλόγες η πυρκαγιά τέθηκε τελικά υπό ελεγχο.

Στις φλόγες παραδόθηκαν 20 στρέμματα χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης ενώ από τύχη, δεν κάηκαν σπίτια στο χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από βραχυκύκλωμα σε στύλο της ΔΕΗ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε