Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Η αθώωση του αγρότη και η συγγνώμη της προέδρου του δικαστηρίου (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Έστω και μετά από 6 χρόνια, ο αγρότης από το Πέρι της Μεσαράς κατάφερε να πετάξει από πάνω του τη “ρετσινιά”…

του ιερόσυλου, που τον στιγμάτιζε μετά την πρωτόδικη απόφαση που τον καταδίκαζε για την κλοπή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Καλυβιανής. Ο 48χρονος Νίκος που στην απολογία του, εν μέσω δακρύων και λυγμών τόνισε ότι … πλήρωσε το τάμα που είχε κάνει, δικαιώθηκε από το δικαστήριο που τον έκρινε αθώο. Την απόφαση υποδέχτηκε με χαρά όλο το χωριό που σε αυτή την περιπέτεια του αγρότη στέκεται στο πλάι του, και στηρίζει τον ίδιο και την οικογένειά του.

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

O 48χρονος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του, λέγοντας κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ότι “ο πατέρας μου με πενθεί ζωντανό” – φράση που προκάλεσε την έντονη φόρτιση του πατέρα ο οποίος βγήκε έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου.

Οι συγχωριανοί του 48χρονου, με χαρά άκουσαν την αθωωτική απόφαση για τον αγρότη τον οποίο με δάκρυα αγκάλιαζαν και φιλούσαν, συναισθανόμενοι τη χαρά και την ανακούφιση για αυτή την περιπέτεια που αν και με καθυστέρηση έλαβε τέλος. “Σας αθωώνουμε και λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υποστήκατε όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύουμε ότι θα πάτε καλά. Σας παραδίδουμε λευκό στην κοινωνία” είπε η πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενη στο Νίκο, ο οποίος “καθαρός” και με το κεφάλι ψηλά, απαλλαγμένος πια από κάθε κατηγορία, συνεχίζει τη ζωή του.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε