Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Η εξήγηση πίσω από τον ξυλοδαρμό αστυνομικού της ΟΠΚΕ – Η ληστεία που είχε προηγηθεί!

Ηράκλειο: Η εξήγηση πίσω από τον ξυλοδαρμό αστυνομικού της ΟΠΚΕ – Η ληστεία που είχε προηγηθεί!

Ως «απάντηση» εκδίκησης για τα όσα είχαν προηγηθεί στην ένοπλη ληστεία στο ξενοδοχείο Creta Maris εκτιμάται η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε λίγες ημέρες μετά αστυνομικός ειδικής υπηρεσίας, ο οποίος διασκέδαζε σε μπαρ της παραλιακής…

Χθες, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον 30χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος δεν ήταν παρών (ζητήθηκε αναβολή αλλά απορρίφθηκε το αίτημα), επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο εισαγγελέας έδρας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα δικαστήρια αποτελούν ανάχωμα σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες αφενός πλήττουν την σωματική ακεραιότητα ενός ανθρώπου, αφετέρου στρέφονται κατά της Πολιτείας και των οργάνων της.

Διαμήνυσε ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές σε ένα κράτος δικαίου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός συνέδεσε την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού με τα όσα είχαν προηγηθεί στο ξενοδοχείο Creta Maris καθώς ο 30χρονος έχει συγγενική σχέση με καταδικασθέντα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Το περιστατικό στο μπαρ είχε σημειωθεί περίπου δύο εβδομάδες μετά. Ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ διασκέδαζε με φίλο του όταν λίγο πριν την έξοδο του από το μαγαζί, γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο από άτομο που τον αιφνιδίασε πισώπλατα, το οποίο ωστόσο αναγνώρισε στην συνέχεια με βεβαιότητα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις