Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Η επίσκεψη της ανανεωμένης Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Κρήτης (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Η Ρένα Δούρου μίλησε για το προσφυγικό, τις κινητοποιήσεις των αγροτών και το θέμα των σκουπιδιών…

Αρχηγική εμφάνιση από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που βρέθηκε στο Ηράκλειο και συναντήθηκε με τον Στ. Αρναουτάκη και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. Συναινετική, με ευρωπαϊκές αναφορές, η κ. Δούρου έδειξε να ρίχνει το βάρος στην διαπεριφερειακή συνεργασία και την εκκίνηση την κάνει από την ανταλλαγή απόψεων με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στην πρώτη γραμμή της συζητήσης με τον κ. Αρναουτάκη βρέθηκε το θέμα των απορριμμάτων, όπου να σημειωθεί ότι και οι δύο περιφέρειες είναι οι μόνες στη χώρα που ο έλεγχος του Περιφερειακού σχεδιασμού έχει δημόσιο χαρακτήρα. Στις δηλώσεις της η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε σε όλους και όλα:

Tη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης την χαρακτήρισε αυτονόητη διαδικασία, ενώ θετικά σχόλια επεφύλαξε για τον Στ. Αρναουτάκη τον οποίο χαρακτήρισε “έμπειρο αυτοδιοικητικό” και προανήγγειλε και άλλες κοινές δράσεις με την Κρήτη, κυρίως στο θέμα του “στραγγαλισμού” – όπως είπε- των Περιφερειών από τις Αποκεντρωμένες Αυτοδιοικήσεις.

Για το προσφυγικό είπε ότι είναι μεγάλο θέμα “για να πετάξουμε το μπαλάκι των ευθυνών” και είναι λάθος να “βάζουμε στην ίδια ζυγαριά το προσφυγικό με το χρέος γιατί είναι σαν να μη θέλουμε να λύσουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Τέλος για το αγροτικό ζήτημα επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει ένας διάλογος και να βρεθεί μια λύση κυρίως επ ωφελεία “των αγροτών που έχουν μικρό κλήρο”. Το απόγευμα σήμερα η κ. Δούρου θα επισκεφθεί το ΙΤΕ όπου θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Διάχυσης Νοημοσύνης

Πηγή: cretalive.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε