Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Το ΙΚΑ ζητάει 14.500 ευρώ από χαροκαμένη οικογένεια – Το απίστευτο λάθος που έκαναν υπάλληλοι!

Ηράκλειο

Το ΙΚΑ ζητά από δύο βασανισμένους γονείς στο Ηράκλειο να επιστρέψουν 14.500 ευρώ για λάθος όμως που διέπραξε η υπηρεσία. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση…

Το ΙΚΑ ζητά από δύο βασανισμένους γονείς να επιστρέψουν 14.500 ευρώ για λάθος όμως που διέπραξε η υπηρεσία. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν τους φθάνει το πένθος τους για το χαμό του παιδιού τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον παραλογισμό του κράτους, το οποίο τους λέει ευθέως: κάναμε λάθος αλλά θα πληρώσετε εσείς, ανεξάρτητα από το ποιος φταίει.

Ο Σπύρος Κατσάφαρος από τις Πατέλλες Ηρακλείου απεβίωσε στις 2 Φεβρουαρίου του 2016. Για κάποια χρόνια μέχρι και που «έφυγε» από τη ζωή του χορηγούνταν ένα ποσό ως εξωϊδρυματικό επίδομα που δίνεται σε τετραπληγικούς ή παραπληγικούς. Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου κοινοποιήθηκε στους γονείς και στα αδέλφια του έγγραφο με το οποίο καλούνται να επιστρέψουν στο ΙΚΑ το ποσό των 14.481,55 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της σχετικής απόφασης: «εκ παραδρομής, κατά την αναγγελία της σύνταξης του στη Μηχανοργάνωση εδόθη εξωιδρυματικό επίδομα με ποσό ίσο με το 20πλασιο αντί του ορθού 10πλασιο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη όπως ισχύει κάθε φορά».

Ξεκαθαρίζεται μάλιστα ότι η απαίτηση αυτή είναι και νόμιμη καθώς σύμφωνα με το άρθρο 103 του Ν. 4387/2016 από 13/5/2016 κάθε παροχή που έχει καταβληθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αχρεώστητα, επιστρέφεται ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του λαβόντος και αναζητείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ». Για την οικογένεια η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα «χαστούκι» καθώς πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι παλεύουν να ζήσουν με μία πενιχρή σύνταξη.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις