Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Καταδικάστηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του – Η ίδια προσπάθησε να τον καλύψει

Ηράκλειο: Καταδικάστηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του – Η ίδια προσπάθησε να τον καλύψει

Αδύναμη μνήμη φαίνεται πως έχει μια γυναίκα από το Ηράκλειο, που πριν από ένα χρόνο κατήγγειλε τον σύντροφό της ότι την είχε γρονθοκοπήσει, με αποτέλεσμα εκείνος να συλληφθεί και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας.

Χθες η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, υποστηρίζοντας ότι ο σύντροφος της δεν την είχε χτυπήσει αλλά ότι είχαν καταναλώσει αλκοόλ και η ίδια έχασε την ισορροπία της, έπεσε στο κομοδίνο και χτύπησε στο πρόσωπο.

Ωστόσο η αλλαγή… πλεύσης δεν ωφέλησε τον κατηγορούμενο, ο οποίος κηρύχθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Ωστόσο η εξέλιξη δεν ήταν καλή ούτε για τη γυναίκα, με την Έδρα να μην περνάει “στο ντούκου” τη μεταστροφή της γυναίκας.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα προκειμένου να κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος της για ψευδή κατάθεση. Η ενέργεια αυτή στόχο έχει να ταρακουνήσει τις ίδιες τις γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, απέναντι στα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν και να μην αλλάζουν τις αρχικές καταθέσεις τους, θέλοντας να προστατεύσουν τους δράστες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις