Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Κρέμασαν το σκυλάκι που τους υποδέχτηκε με χαρά – Πρόστιμο 50.000 ευρώ στους δράστες

Ηράκλειο: Κρέμασαν το σκυλάκι που τους υποδέχτηκε με χαρά – Πρόστιμο 50.000 ευρώ στους δράστες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οργή στο Ηράκλειο και την Κρήτη για την βαρβαρότητα. Το άτυχο σκυλάκι βρέθηκε κρεμασμένο σε στάνη, με τις κινήσεις των δραστών να έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας…

Ταυτοτοποιήθηκαν οι δράστες της κτηνωδίας στο Ηράκλειο, αλλά ακόμα δεν έχουν συλληφθεί. Οι δύο νεαροί κρέμασαν σκυλάκι στη στάνη που μπήκαν για να κλέψουν και το παρακολουθούσαν με σαδισμό να «σβήνει» μπροστά τους. Αμέσως μετά ατάραχοι συνέχισαν και έκλεψαν μεταξύ άλλων δύο κατσίκες από τη στάνη. Ήδη τους έχει επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο, όμως για την ώρα κρύβονται και έχουν αποφύγει τη σύλληψη. Οι εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας είναι ανατριχιαστικές. Αναλύθηκαν από αστυνομικούς, που κατάφεραν να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι δράστες της αδιανόητης βαρβαρότητας.

Αντιμέτωποι με βαρύ πρόστιμο αλλά και κακουργηματική δίωξη για την απάνθρωπη και βασανιστική θανάτωση σκύλου στο Μονοφάτσι θα βρεθούν οι δύο νεαροί ζωοκλέφτες οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, δεν δίστασαν να κρεμάσουν το σκυλάκι που τους υποδέχθηκε με χαρές και κουνήματα της ουράς στο ποιμνιοστάσιο στο Ηράκλειο που μπήκαν για να αρπάξουν δύο κατσίκες.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αποτροπιασμό, καθώς οι νεαροί, 26 και 21 χρόνων αντίστοιχα, πέρασαν ένα σκοινί στο λαιμό του σκυλιού, το κρέμασαν από μια σιδερένια δοκό και έμειναν να το παρακολουθούν με σαδισμό να σπαρταράει ξεψυχώντας.

Σε βάρος των δύο επιβλήθηκε βαρύτατο πρόστιμο που ξεπερνά τα 50.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία που αφορά και σε κακουργηματική δίωξη για τη θανάτωση του σκυλιού. Οι δύο νεαροί που έχουν ταυτοποιηθεί εξακολουθούν να κρύβονται.

Το χρονικό του εγκλήματος

Τη νύχτα της 17ης προς 18ης Ιανουαρίου οι δράστες εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και αφαίρεσαν δύο κατσίκες,, πέντε μεταλλικές σκάφες (ταΐστρες) και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα το σκυλί που βρισκόταν στον χώρο.

Με βάση τα όσα περιγράφουν αστυνομικοί κύκλοι στο cretalive.gr, ο ένας εκ των δραστών, ο 26χρονος, πλησίασε το σκυλί, του πέρασε από το λαιμό ένα σχοινί και το κρέμασε από τη σιδερένια δοκό.

Εκείνο σπαρταράει όσο ξεψυχά και ένα άλλο σκυλάκι κλαίει από κάτω ακριβώς. Οι σπαρακτικές αυτές στιγμές καταγράφηκαν από την κάμερα που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχανών-Αστερουσίων εντόπισαν τους δράστες, τους ταυτοποίησαν, όμως έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις