Τετάρτη, 29 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Κρίσιμη μέρα για την 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Ηράκλειο: Κρίσιμη μέρα για την 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Κορυφώνεται η αγωνία για την μαθήτρια που νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Η 17χρονη υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή…

Η μάχη της 17χρονης στο Ηράκλειο συνεχίζεται με τους γιατρούς στο Βενιζέλειο να χαρακτηρίζουν τη σημερινή ημέρα κρίσιμη. Αν όπως εύχονται όλοι, δεν παρουσιαστούν επιπλοκές, οι γιατροί εκτιμούν ότι θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία της μαθήτριας. Η ανήλικη παραμένει στην εντατική με οίδημα στον εγκέφαλο και έχει συνεχώς στο πλευρό της, τους γονείς της, που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και έσπευσαν με το πρώτο αεροπλάνο στην Κρήτη. Συμμαθητές και εκπαιδευτικοί που έζησαν τα δραματικά γεγονότα, παραμένουν ανάστατοι και ρωτούν συνεχώς για την πορεία της ανήλικης.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου που νοσηλεύεται η μαθήτρια από το καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου, Ανέστης Κιούλπαλης ανέφερε στο Mega ότι «είναι καλό ότι δεν έχουμε νέο, καθώς τις πρώτες ημέρες συνήθως έχουμε επιπλοκές. Τα καλά νέα, αν έρθουν, θα έρθουν αργότερα».

Σε ερώτηση για τον χρόνο που πέρασε μέχρι να αντιμετωπιστεί η ανακοπή της 17χρονης, είπε πως «όταν λέμε πολλή ώρα, εννοούμε πάνω από 2-3 λεπτά, όχι ότι μεσολάβησαν ώρες. Το θέμα είναι ότι στα δύο πρώτα λεπτά υπήρχε πλήρης ανάνηψη του ασθενή, μετά από ανακοπή, ενώ μετά τα 4 λεπτά αρχίζουν τα προβλήματα».

Αναφορικά με το πότε μπορούμε να πούμε ότι η 17χρονη έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ο κ. Κιούλπαλης εξήγησε «πρέπει να περιμένουμε να υποχωρήσει το εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μπορεί να κρατήσει έως και δύο εβδομάδες. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε ότι υποχωρεί και μετά να διακόψουμε την καταστολή και να δούμε».

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου. Η άτυχη μαθήτρια πήγε στον μπουφέ του ξενοδοχείου για πρωινό και όπως έχουν αναφέρει συμμαθητές της, την είδαν να αλείφει βούτυρο σε μια φέτα ψωμί. Η 17χρονη που γνώριζε πως ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά κατάλαβε λίγο αργότερα ότι είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και άρχισε να τρέχει προς το δωμάτιό της, για να κάνει την ένεση που είχε φέρει από την Αθήνα.

Μετά από λίγα λεπτά εκπαιδευτικός που συνειδητοποίησε την απουσία της 17χρονης αποφάσισε να ανέβει στο δωμάτιο. Μπήκε μέσα και βρήκε την ανήλικη αναίσθητη. Είχε υποστεί ανακοπή 5 με 7 λεπτά νωρίτερα.

Η 17χρονη είχε προλάβει να κάνει την ένεση, αλλά δυστυχώς ο οργανισμός της δεν ανταποκρίθηκε. Την επανέφεραν στο Βενιζέλειο με τους γιατρούς όπως έχουν πει, να της κάνουν 7 ενέσεις αδρεναλίνης…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις