Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Κύμα αλληλεγγύης για τη γιαγιά που ζει με το εγγόνι της κάτω από άθλιες συνθήκες [pics]

Ηράκλειο
φωτό από ekriti

Θετική εξέλιξη στην υπόθεση της 84χρονης γιαγιάς από το Ηράκλειο, που ζει με το εγγόνι της κάτω από άθλιες συνθήκες. Την ανακαίνιση του σπιτιού τους ανέλαβε εθελοντικά ιδιώτης μηχανικός.

Αίσιο τέλος θα έχει η υπόθεση της 84χρονης ηλικιωμένης που ζούσε με το εγγονάκι της, κάτω από άθλιες συνθήκες σε σπίτι στο Ηράκλειο.

Ανακαίνιση από μηχανικό εθελοντή

Αρκετοί εθελοντές μετά την δημοσίευση του θέματος από την Κίτρινη Αποστολή θέλησαν να βοηθήσουν την οικογένεια. Μάλιστα αυτή την ώρα, μηχανικός ιδιώτης μαζί με το συνεργείο του πηγαίνουν στο σπίτι της ηλικιωμένης, προκειμένου να δουν τον χώρο.

«Ο μηχανικός μαζί με το συνεργείο του, Θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση του σπιτιού. θα το βάψουν και να κάνουν ό,τι μαστόρεμα χρειαστεί» αναφέρει στο ekriti.gr  το μέλος της Κίτρινης Αποστολής, κα Ροδάνθη Διαλυνά.

«Πρόκειται για ένα σπίτι που έχει 30 χρόνια να επισκευαστεί. Η υγρασία και οι σοβάδες κυριαρχούσαν στο χώρο, μαζί με πολλές άλλες δυσκολίες. Μαζί με τον μηχανικό και το συνεργείο του βρέθηκαν και άλλοι άνθρωποι που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν χρηματικά, για να αγοραστούν τα υλικά που θα χρειαστούν» συμπληρώνει η κα Διαλυνά.

Βοήθεια στα μαθήματα και την καθαριότητα από εθελοντές

Όσον αφορά το 9χρονο αγοράκι, εγγονό της ηλικιωμένης, μια δασκάλα προσφέρθηκε δύο φορές την εβδομάδα να κάνει δωρεάν μαθήματα για να βοηθήσει της μαθησιακές του δυσκολίες.

Άλλες κυρίες από την περιοχή προσφέρθηκαν να καθαρίζουν το σπίτι της γυναίκας, για να την βοηθούν επειδή η ίδια μετά από επέμβαση στον γοφό έχει κινητικά προβλήματα.

πηγή: ekriti

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις