Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Μαθητές φέρνουν σόμπες από το σπίτι για να ζεσταθούν στο μουσικό σχολείο

Ηράκλειο: Μαθητές φέρνουν σόμπες από το σπίτι για να ζεσταθούν στο μουσικό σχολείο

Σοβαρές καταγγελίες από μαθητές στο μουσικό σχολείο στο Ηράκλειο. Το πρόβλημα της θέρμανσης, όπως λένε, παραμένει άλυτο και πολλοί αναγκάζονται να πηγαίνουν για μάθημα με σόμπες…

Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά στην Κρήτη και κάποιοι μαθητές τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι το θερμόμετρο πέφτει επικίνδυνα. Το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου λειτουργεί χωρίς θέρμανση και, όπως λένε οι μαθητές, πολλές φορές οι καθηγητές αναγκάζονται να φέρουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι για να ζεσταθούν!

Ειδικά, όπως λένε, όταν θέλουν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο, τα δάκτυλά τους τρέμουν! Το τριμελές συμβούλιο του σχολείου, ο πρόεδρος, Γιάννης Δαμιανάκης, ο αντιπρόεδρος Αλκιβιάδης Σπλιάκος και η γραμματέας, Χάρις Ορφανού, αναφέρουν, ακόμα, πως το σχολείο δεν έχει αίθουσα σίτισης αλλά και πολλαπλών χρήσεων.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στην αυλή και αν ένα σχολείο επισκεφτεί το Μουσικό, δεν υπάρχει χώρος για να γίνει παρουσίαση του μουσικού προγράμματός του.

Ο Νοέμβριος τελειώνει και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να διδάσκονται άλλο μουσικό όργανο από εκείνο που είχαν επιλέξει. Τονίζουν, ακόμα, πως σημαντική έλλειψη αποτελεί το γεγονός πως στην Κρήτη δεν υπάρχει τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις