Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Μέσα κορδέλες εγκαινίων και έξω πανό διαμαρτυρίας – Αντιθέσεις στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης [pics]

Ηράκλειο: Μέσα κορδέλες εγκαινίων και έξω πανό διαμαρτυρίας – Αντιθέσεις στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης [pics]

Με αρκετά πανό και πλακάτ διαμαρτυρίας για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου, “υποδέχτηκαν” κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πεδιάδας τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος έφτασε στο “Νίκος Καζαντζάκης” για τα εγκαίνια της νέα πτέρυγας του αεροδρομίου και των καταστημάτων αφορολόγητων ειδών.

Τα αστυνομικά μέτρα στο αεροδρόμιο, είναι έντονα, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι έχουν “κρατηθεί” αρκετά μακριά από την είσοδο του αεροδρομίου.  Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για τη διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας δίνει το «παρών» στο αεροδρόμιο, προκειμένου να στείλει το μήνυμα της αντίθεσης σε μια δομή, που όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία θα καταστρέψει μια ολόκληρη περιοχή.

«Μπορούμε, έστω και τώρα, να ανατρέψουμε τα πράγματα» – είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 για το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλλι, η πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Μαρίνα Μουράτη. Η κ.Μουράτη έκανε λόγο για ένα έργο χωρίς μελέτες, ένα έργο που είναι στον αέρα και για το οποίο η τοπική κοινωνία αντιδρά σθεναρά. Παράλληλα, τίθεται και ζήτημα ασφάλειας, καθώς στην περιοχή λειτουργεί στρατιωτικό αεροδρόμιο, γεγονός που, όπως η ίδια τόνισε, προκαλεί εύλογη ανησυχία για την «συνύπαρξη» με πολιτικό αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο συγκεντρώθηκαν και εκπαιδευτές οδήγησης.

Εικόνες από τη διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις