Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Μητέρα με τον θάνατό της έδωσε ζωή σε 7 συνανθρώπους μας

Ηράκλειο: Μητέρα με τον θάνατό της έδωσε ζωή σε 7 συνανθρώπους μας
ΦΩΤΟ Eurokinissi (αρχείο)

Μία 52χρονη νοσηλευόταν κλινικά νεκρή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, έπειτα από ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο. Μέσα στον πόνο τους οι συγγενείς της γυναίκας έκαναν δωρεά των οργάνων της σε επτά ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείο Ηρακλείου, είχαν ενημερώσει τους συγγενείς της 52χρονης γυναίκας ότι η κατάσταση της υγείας της είναι μη αναστρέψιμη και ότι διαγνώσθηκε εγκεφαλικά νεκρή, με τους ίδιους να προχωρούν στην απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων ξεκίνησε αργά βράδυ της Δευτέρας (01.04.2024) και ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου.

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, έγινε λήψη του ήπατος, των πνευμόνων, των νεφρών και των κερατοειδών.

«Η 52χρονη θα δώσει ζωή σε επτά συνανθρώπους μας», είπε ο κ. Κιούλπαλης που ευχαρίστησε την οικογένεια και τόνισε το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λήψη πνεύμονα είχε να γίνει αρκετά χρόνια σε πανελλαδικό επίπεδο, και οι δύο που λήφθηκαν από την 52χρονη, θα μεταμοσχευθούν σε Ειδική Μονάδα Μεταμόσχευσης Πνευμόνων που έχει δημιουργηθεί στο Ωνάσειο Νοσοκομείο της Αθήνας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις